Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Αυστραλία - Σοβαρές ζημιές σε κτίρια της Μελβούρνης

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε κάποιες περιοχές- Δεν υπάρχουν τραυματίες

Eικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός στη Μελβούρνη- βίντεο ΑΡ

Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα τα ξημερώματα τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης, προκαλώντας υλικές ζημιές. Η δόνηση ταρακούνησε κτίρια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών Ρίχτερ και 6 βαθμών Ρίχτερ σύμφωνα με το αυστραλιανό ινστιτούτο γεωεπιστήμης (Geoscience Australia).

Στιγμιότυπα στο twitter δείχνουν κατοίκους να τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν μικρό, μόλις 10 χιλιόμετρα. 

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι μάλλον ασυνήθιστοι στη νοτιοανατολική Αυστραλία, περιοχή αρκετά πυκνοκατοικημένη: εκεί ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια.

Η αντίδραση του παρουσιαστή του ABC τη στιγμή του σεισμού

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ως ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βόρεια.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε τμήμα της Μελβούρνης.

Ο σεισμός σημειώθηκε ενώ προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις εναντίον του lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Μελβούρνη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top