ΗΠΑ: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα για τους εμβολιασμένους τουρίστες

Η ΕΕ χαιρετίζει την άρση των περιορισμών από τις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο/ Reuters

Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν την είσοδο από τις «αρχές Νοεμβρίου» σε όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να κάνουν τεστ εντός τριών ημερών πριν από το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ και να φορούν μάσκα.

Εξάλλου, ένα σύστημα παρακολούθησης των ταξιδιωτών θα εφαρμοστεί από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θα πρέπει να συλλέγουν τις πληροφορίες που επιτρέπουν την επικοινωνία με τους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τζεφ Ζάιεντς.

Νέα Υόρκη: «Πόρτα» στον ανεμβολίαστο Μπολσονάρου - Έφαγε πίτσα στον δρόμο

Η Ουάσινγκτον αίρει συνεπώς περιορισμούς που ίσχυαν από τον Μάρτιο του 2020 για τους ταξιδιώτες που προέρχονταν κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία ή την Κίνα, και οι οποίοι εφαρμόστηκαν στη συνέχεια για την Ινδία και τη Βραζιλία.

Ο Τζεφ Ζάιεντς επέμεινε στο γεγονός ότι αυτή η απόφαση, η οποία λαμβάνεται σε μια συγκυρία μεγάλης έντασης μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ, «υπαγορεύτηκε από την επιστήμη».

Οι ΗΠΑ είχαν τον χρόνο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο σύστημα βασισμένο στα «άτομα» και όχι στις διαφορές ως προς τη θεραπεία ανάλογα με τις χώρες προέλευσης.

Δεν διευκρίνισε επί του παρόντος ποια εμβόλια θα αναγνωριστούν από τις ΗΠΑ για να επιτρέπεται η είσοδος των ταξιδιωτών.

Ο συντονιστής του Τζο Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της πανδημίας διευκρίνισε εξάλλου ότι οι μη εμβολιασμένοι Αμερικανοί που θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ μετά μια διαμονή στο εξωτερικό θα υποβληθούν σε ακόμη πιο αυστηρές απαιτήσεις για τεστ.

Θα τους ζητείται να υποβάλλονται σε τεστ την ημέρα που προηγείται της επιστροφής τους και να υποβάλλονται εκ νέου σε τεστ μετά την άφιξή τους στο αμερικανικό έδαφος.

Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο σε παιδιά 5 - 11 ετών

Ο Λευκός Οίκος σκλήρυνε τους τόνους τις τελευταίες εβδομάδες και εξέδωσε πολυάριθμες ανακοινώσεις για να επιβάλει τον εμβολιασμό εκεί όπου οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν τα μέσα. Ωστόσο δεν έχει λάβει επί του παρόντος μια από τις πιο δραστικές αποφάσεις στο πλαίσιο της εξουσίας του, δηλαδή να επιβάλει τον εμβολιασμό στις εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ.

Η ΕΕ χαιρετίζει την άρση των περιορισμών από τις ΗΠΑ για τους εμβολιασμένους Ευρωπαίους

«Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες της ΕΕ θα μπορούν σύντομα να ταξιδέψουν ξανά στις ΗΠΑ», γράφει στο twitter η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Ένα πολυαναμενόμενο βήμα για τις διαχωρισμένες οικογένειες και φίλους και καλά νέα για τις επιχειρήσεις», συνεχίζει το ίδιο κείμενο το οποίο καταλήγει ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ασφαλή ταξίδια».

Βρετανία: 200.000 Ευρωπαίοι εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω Brexit και πανδημίας

Λονδίνο και Βερολίνο χαιρετίζουν την άρση των αμερικανικών περιορισμών λόγω της Covid-19 στα διεθνή ταξίδια

Η Βρετανία και η Γερμανία χαιρέτισαν την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ στους ταξιδιώτες που προέρχονταν από το εξωτερικό, υπό τον όρο να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

O Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «ιδιαίτερα ευχαριστημένος» από την άρση των περιορισμών της Ουάσινγκτον.

«Είναι μια φανταστική ώθηση για τις επιχειρήσεις και το εμπόριο, και είναι υπέροχο που οι οικογένειες και ο φίλοι στις δύο πλευρές του ωκεανού μπορούν και πάλι να επανενωθουν», έγραψε ο συντηρητικός ηγέτης σε μήνυμά του στο Twitter.

Λονδίνο: Δεν πιάνουν την κουπαστή λόγω Covid και πέφτουν από τις σκάλες

«Υπέροχο νέο για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου προς τις ΗΠΑ», αντέδρασε από την πλευρά της η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας. «Είναι σημαντικό για την οικονομική μας ανάκαμψη, τις οικογένειές μας και τις εμπορικές μας συναλλαγές».

Μια τέτοια απόφαση αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τη Βρετανία, μια από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία στην Ευρώπη με περισσότερους από 135.000 νεκρούς αλλά όπου περισσότερο από το 80% των άνω των 16 ετών είναι στο εξής πλήρως εμβολιασμένο.

Και το Βερολίνο χαρακτήρισε «υπέροχο νέο», κυρίως για τη γερμανική οικονομία, την ανακοίνωση της άρσης των περιορισμών των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

«Ένα υπέροχο νέο για τις γερμανικές και τις ευρωπαϊκές επενδύσεις, τις εξαγωγές μας και το σύνολο της υπερατλαντικής σχέσης, δήλωσε ο 'Ολαφ Σολτς, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top