Pfizer: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο σε παιδιά 5 - 11 ετών

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής γνωστοποίησε η φαρμακοβιομηχανία

Η Κούβα ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία εμβολιασμού παιδιών ηλικίας από 2 έως 10 ετών, με εμβόλια εγχώριας παραγωγής κι έγινε έτσι η πρώτη χώρα που εμβολιάζει τόσο μικρά παιδιά κατά του κορωνοϊού- βίντεο ΑΡ

Νέα στοιχεία για τον εμβολιασμό παιδιών γνωστοποίησαν σήμερα Pfizer/ Biontech.  Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής σε παιδιά 5- 11 ετών έδειξαν ότι το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Η φαρμακοβιομηχανία έκανε γνωστό πως σχεδιάζει να υποβάλει το συντομότερο τα σχετικά στοιχεία στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και άλλες αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές, προκειμένου να αξιολογηθούν και να λάβουν έγκριση χρήσης του εμβολίου στα παιδιά αυτής της ηλικίας.

«Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο στον νεότερο πληθυσμό, υπό την επιφύλαξη κανονιστικής άδειας, ειδικά καθώς παρακολουθούμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την ουσιαστική απειλή που αποτελεί για τα παιδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με ανάρτησή του στο twitter.

Σημειώνεται πως η ανακοίνωση δεν περιελάμβανε λεπτομερή δεδομένα από τη δοκιμή. Τα ευρήματα δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τρίτους ούτε έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικό περιοδικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top