Πετρελαιοκηλίδα από τη Συρία απειλεί τις ακτές της Κύπρου

Τι εκτιμούν οι κυπριακές αρχές

Κύπρος πετρελαιοκηλίδα

Η πετρελαιοκηλίδα απειλεί περιβάλλον και τουρισμό

Ανησυχία προκαλεί μεγάλη κηλίδα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία κινείται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου. Η μεγάλων διαστάσεων διαρροή πετρελαίου έρχεται από τη Συρία και απειλεί να προκαλέσει μία τεράστια οικολογική καταστροφή. 

Κύπρος: Συνελήφθη 32χρονος για κακοποίηση του 10 μηνών βρέφους του

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η πετρελαιοκηλίδα αναμένεται να επηρεάσει τις κυπριακές ακτές, σήμερα Τρίτη ή νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με φωτογραφίες από δορυφόρο η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας. Όπως αναφέρει ο Πολίτης Κύπρου, πρώτο αναμένεται ότι θα επηρεαστεί το Ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. 

Το Τμήμα Αλιείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, συνήλθε η Ομάδα Αντίδρασης για αξιολόγηση όλων των δεδομένων και λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. 

Κύπρος: Σε ΜΕΘ 14 ασθενείς με post - covid σύνδρομο

Ήδη, όπως αναφέρεται, έγιναν όλες οι ενέργειες για ενημέρωση του κατοχικού καθεστώτος και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να παρέχει βοήθεια στην περίπτωση που αυτό της ζητηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top