Καζακστάν: Εννέα νεκροί και 90 τραυματίες από εκρήξεις

Είχε προκληθεί πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών

Στρατιώτες του Καζακστάν/ φωτογραφία αρχείου AP

Εννέα άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και πυροσβέστες σκοτώθηκαν και άλλοι 90 τραυματίστηκαν από εκρήξεις που προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών στο Καζακστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην κεντροασιατική χώρα. Τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανέφερε η κυβέρνηση.

Αφγανιστάν: Αυτός είναι ο βομβιστής που σκότωσε εκατοντάδες στην Καμπούλ

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη χθεσινή πυρκαγιά στη στρατιωτική βάση στη νότια επαρχία Ζαμπίλ όπου ήταν αποθηκευμένα εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται σε έργα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας Νουρλάν Γερμεκμπάγεφ.

Συντριβή αεροσκάφους στο Καζακστάν: Τέσσερις νεκροί και δύο επιζώντες

Οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά που προκάλεσε δέκα εκρήξεις, πρόσθεσε, λέγοντας πως τα αποθηκευμένα εκρηκτικά προέρχονταν από εγκαταστάσεις στην πόλη Αρίς έπειτα από ένα παρόμοιο συμβάν το 2019 εκεί κατά το οποίο είχαν σκοτωθεί τέσσερις άνθρωποι.

Έκρηξη Καμπούλ: Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη - Με αντίποινα απειλούν οι ΗΠΑ

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Γερμεκμπάγεφ δήλωσε, στο τοπικό παράρτημα του Radio Free Europe/Radio Liberty, πως υπέβαλε την παραίτησή του μετά το δυστύχημα.

Οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από τη γύρω περιοχή και έκλεισαν τον κύριο δρόμο που συνδέει την επαρχία με τη μεγαλύτερη πόλη Αλμάτι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top