Πέθανε ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ σε ηλικία 38 ετών

Είχε ύψος 2.35 μέτρα

Έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο στη Μινεσότα ο ψηλότερος άνδρας των ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 38 ετών, όπως έκανε γνωστό η μητέρα του μέσω του Facebook. Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι ουκρανικής καταγωγής, είχε ύψος 2.35 μέτρα και πάλευε για χρόνια με έναν όγκο που του προκαλούσε υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης. 

Ο Ιγκόρ Βοβκοβίνσκι είχε ύψος 2.35 μέτρα / AP Images

Ήδη από μικρή ηλικία, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, μια πόλη που φημίζεται για την ιατρική φροντίδα και εξειδίκευση. Ο θάνατός του αποδίδεται σε καρδιολογικά αίτια.

Ο Ίγκορ μπήκε στο βιβλίο Γκίνες στα 27 του έτη, ως ο ψηλότερος άνθρωπος των ΗΠΑ. Ωστόσο είχε γίνει ήδη γνωστός το 2009 όταν ξεχώρισε από το πλήθος σε πολιτική συγκέντρωση του Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Ομπάμα στον κόσμο» έγραφε το μπλουζάκι του / AP Images

Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο σήμερα είναι ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα.

Ο Τούρκος Σουλτάν Κεσέν, με ύψος 2,51 μέτρα / AP Images

O ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών ήταν ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουόντλου, που έφτασε τα 2,72 μέτρα. Και εκείνος έπασχε από υπερέκκριση αυξητικής ορμόνης όπως ο Ίγκορ Βοβκοβίνσκι και πέθανε το 1940, σε ηλικία μόλις 22 ετών. 

O ψηλότερος άνθρωπος όλων των εποχών Ρόμπερτ Γουόντλου, με ύψος 2,72 μέτρα. / AP Images
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top