Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα πρώτο θέμα στα διεθνή Μέσα

Μεταδίδουν τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν καθημερινά τις εξελιξεις απο τον πύρινο εφιάλτη που έχει ζώσει την Ελλάδα. Οι εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές κανουν το γυρο του κόσμου.

Φωτιά και στη Φωκίδα: Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Τόσο η πύρινη λαίλαπα μαζί με τις καταστροφές που άφησε πίσω της, όσο και οι προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες, απασχολούν τα διεθνή ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικά το ITV αναφέρει για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια: «Στο ελληνικο νησί της Εύβοιας μια δυστοπική θαλασσα... τουρίστες και κάτοικοι διασώθηκαν με βάρκα από τις παραλίες».

Φωτιά Γρεβενά: Εκκενώνονται τέσσερις οικισμοί - Μήνυμα από το 112

«150 σπίτια καταστράφηκαν από πυρκαγιές καθώς οι μοναχοί αρνούνται να φύγουν από το πληγωμένο νησί», γραφει ο βρετανικος γκαρντιαν ενω τα αμερικανικά δίκτυα CNN και ABC με ανταποκριτες και απεσταλμένους δημοσιογραφους μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

«Ο τόπος των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων απειλείται καθώς η Ελλάδα δίνει μάχη με τις πυρκαγιές», είναι ο τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα πρακτορείου Reuters για τις φωτιές που ζώνουν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top