Γαλλία: Η γυναίκα που διεκδικεί την προεδρία - Ποια είναι η Βαλερί Πεκρές

Υπήρξε πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί

Η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί και πρόεδρος της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς, Βαλερί Πεκρές, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022, προκειμένου να «αποκαταστήσει τη γαλλική υπερηφάνεια», σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Figaro, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπό της.

Γαλλία: Ένταλμα κράτησης σε όποιον είναι θετικός στον κορωνοϊό

«Είμαι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές με στόχο να αποκαταστήσω τη γαλλική υπερηφάνεια. Δεν ανέχομαι πλέον να μιλάμε αντί του να ενεργούμε», λέει η πρόεδρος του κινήματος Libres! (δεξιά), πρώην μέλος του κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR), η οποία έχει καταλάβει διάφορες υπουργικές θέσεις, μεταξύ άλλων εκείνη της υπουργού Προϋπολογισμού, υπό την προεδρία του Νικολά Σαρκοζί, μεταξύ 2011-2012.

«Πρέπει να έλθουμε σε ρήξη με δέκα έτη κακών επιλογών, ημίμετρων, αναποφασιστικότητας και τελικά κατάρρευσης της χώρας μας», συμπλήρωσε η ίδια.

H Βαλερί Πεκρές- φωτογραφία ΑΡ

H Βαλερί Πεκρές- φωτογραφία ΑΡ

Η υποψήφια λέει ότι θέλει «να κάνει περισσότερα από το να επιδιώκει να αρέσει», έπειτα από μια πενταετή προεδρική θητεία «με πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις». Επιθυμεί, επίσης, να «επαναφέρει στην τάξη τη χώρα».

Το 2022, η Γαλλία πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό το καλοκαίρι, θα διασχίσω τη χώρα για να συναντήσω Γάλλους, με στόχο να εμπλουτίσω το σχέδιό μου

Έχοντας επανεκλεγεί τον Ιούνιο ως επικεφαλής της Ιλ ντε Φρανς, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Παρίσι, η Βαλερί Πεκρές είναι η δεύτερη διεκδικήτρια, πρώην μέλος των Ρεπουμπλικάνων, που ανακοινώνει την υποψηφιότητά της, μετά τον ομόλογό της της περιφέρειας Ο ντε Φρανς (βόρεια) Ξαβιέ Μπερτράν, στα τέλη Μαρτίου.

Ποια είναι η Βαλερί Πεκρές

Γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1967 και είναι κόρη του διακεκριμένου οικονομολόγου Dominique Roux που δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Παρισιού και αργότερα υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Bolloré. Έχει πτυχία νομικής και μιλά γαλλικά, αγγλικά, ρωσικά και ιαπωνικά. 

H Βαλερί Πεκρές- φωτογραφία ΑΡ

H Βαλερί Πεκρές- φωτογραφία ΑΡ

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί ορκίστηκε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2007. Στις 15 Μαΐου 2012 τον διαδέχθηκε στην Προεδρία της Γαλλίας, ο αντίπαλος του και νικητής των εκλογών του 2012, Φρανσουά Ολάντ. Το 2018 οι γαλλικές αρχές απήγγειλαν εις βάρος του σοβαρές κατηγορίες για «παθητική δωροληψία», «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων» στο πλαίσιο των ερευνών για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007. Το 2021 κρίθηκε ένοχος για προσπάθεια δωροδοκίας δικαστή και κατάχρησης εξουσίας. Εκτίει την ποινή του σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top