Γαλλία: Ένταλμα κράτησης σε όποιον είναι θετικός στον κορωνοϊό

Υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών και ελέγχοι από την αστυνομία

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Γαλλία με σκοπό να αναχαιτίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας. / βίντεο: AP

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Η αύξηση κρουσμάτων στη χώρα φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα.

εμβόλιο covid

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου για τα περιοριστικά μέτρα, στο άρθρο 4, προβλέπεται η κράτηση - απομόνωση κατ΄οίκον, για διάρκεια 10 ημερών, κάθε ατόμου που βρίσκεται θετικό στον κορωνοιό, στη γαλλική επικράτεια.

Γαλλία: 926.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για εμβόλιο μετά το διάγγελμα

Δηλαδή την ίδια στιγμή που ο πολίτης θα παίρνει το θετικό αποτέλεσμα, θα λαμβάνει προσωπικό ένταλμα κράτησης, που θα τον υποχρεώνει σε καραντίνα. Τον νοσούντα θα μπορεί να ελέγχει στο σπίτι του, η αστυνομία ή η χωροφυλακή.

εμβόλιο

Ο νοσούντας θα πρέπει να δηλώνει το σημείο απομόνωσης και θα μπορεί να βγαίνει απο το σπίτι του μεταξύ 10-12 το μεσημέρι.

Nέα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Αστυνόμοι, χωροφύλακες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, εξαιρούνται του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

H κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ένα σχέδιο νόμου, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα: πιστοποιητικό εμβολιασμού, υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και επίσης απομόνωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν ακούσαμε από το στόμα του προέδρου τη Δευτέρα στο διάγγελμά του, κι αυτό επειδή δεν υπήρχε συμφωνία.

 Διαδήλωση στο Παρίσι κατά των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν

Δεκάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν μια διαδήλωση κατά του σχεδίου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με βάση το οποίο οι πολίτες θα χρειάζεται να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφους από τον επόμενο μήνα.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. Μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών.

Η αστυνομία επενέβη λίγο αφότου δεκάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια λεωφόρο, στο κέντρο του Παρισιού, χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές. Ορισμένοι φορούσαν κονκάρδες με το σύνθημα «Όχι στο διαβατήριο υγείας».

Ένας μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι είδε βανάκια της αστυνομίας να κλείνουν έναν δρόμο.

Ορισμένοι Γάλλοι κατηγορούν τον πρόεδρο Μακρόν ότι καταστέλλει τις ελευθερίες και κάνει διακρίσεις σε βάρος όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Ο Γάλλος πρόεδρος από την πλευρά του τονίζει ότι το εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει η ζωή στην κανονικότητά της και προτρέπει να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top