Nέα περιοριστικά μέτρα στη Γαλλία μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί και εστίαση στο επίκεντρο

Αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι η Γαλλία. Ο Εμανουέλ Μακρόν με νέο διάγγελμα θα ανακοινώσει έκτακτα μέτρα. / βίντεο αρχείου AP

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Η αύξηση κρουσμάτων στη χώρα φέρνει νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας στη Γαλλία

Ο Μακρόν θα απευθυνθεί στους Γάλλους στις 8μ.μ. και θα παρουσιάσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο αμυντικό συμβούλιο, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους θα αναφερθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων απασχολούνται στους κλάδους υγείας. «Είναι μια πολύ πιθανή και νόμιμη απόφαση», σχολίασε την Κυριακή ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλέμεν Μπον κατά τη διάρκεια συνέντευξης του.

Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 20% των κρουσμάτων

«Εάν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα επαγγέλματα που έρχονται σε επαφή με το κοινό, ιδίως στους τομείς της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών, δε θα πρέπει να αφορά όλους τους Γάλλους», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, που υπογράμμισε πως δεν είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σε αντίθεση με την ιατρική ακαδημία.

κορωνοϊός Γαλλία

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας. / φωτογραφία ap

Γαλλία: Έρχονται νέα μέτρα για ταξιδιωτικούς περιορισμούς και εστίαση

Ένα άλλο μέτρο που θα μπορούσε να ανακοινώσει ο Εμανουέλ Μακρόν, είναι η ενίσχυση των απαιτήσεων μέσω του υγειονομικού διαβατηρίου. Προς το παρόν οι απαιτήσεις αφορούν τα ταξίδια ή τη μετάβαση σε χώρους που φιλοξενούν πάνω από 1.000 άτομα. Αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να μειωθεί, ενώ οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν για την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, σινεμά ή σε αθλητικά κέντρα.

Υπάρχει σκέψη να μην παρέχονται πλέον δωρεάν τα τεστ PCR όπως και τα τεστ αντιγόνων που απαιτούνται για το υγειονομικό διαβατήριο. Θα επιστρέφονται τα χρήματα μόνο σε άτομα που έχουν συμπτώματα που συνδέονται με τον κορωνοϊό. Τα διαγνωστικά τεστ δεν είναι δωρεάν για τους ξένους που επισκέπτονται τη Γαλλία.

νέα μέτρα Γαλλία

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στα ταξίδια. / φωτογραφία αρχείου ap

Η κυβέρνηση μελετά και το ενδεχόμενο αύξησης των ημερών απομόνωσης, για άτομα που νοσούν από τον κορωνοϊό. Ένα μέτρο που θα μπορούσε δύσκολα να εφαρμοστεί καθώς προκύπτουν πολλά υλικοτεχνικά ζητήματα.

Τέλος, θα μπορούσαν να ανακοινωθούν πιθανοί περιορισμοί στα σύνορα. Την Πέμπτη ο Κλέμεν Μπον είχε συστήσει στους Γάλλους να αποφεύγουν τα ταξίδια σε Ισπανία και Πορτογαλία για τις διακοπές τους. Συστάσεις θα μπορούσαν να γίνουν και για ορισμένες χώρες του Μαγκρέμπ, όπου η επιδημία αναζωπυρώθηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top