Γαλλία: Η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει το 20% των κρουσμάτων

«Η μετάλλαξη Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη»

Το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για την μετάλλαξη Δέλτα/ 29/6/21

Στην μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, οφείλεται τώρα περίπου το 20% των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε στο ραδιοσταθμό France Info ο γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς η εν λόγω παραλλαγή έχει καταγράψει άνοδο σε σχέση με την εκτίμηση της προηγουμένης εβδομάδας ότι αντιπροσώπευε το 9-10% των κρουσμάτων. 

Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown τέσσερις πόλεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

«Η μετάλλαξη Δέλτα αναλογεί τώρα σε περίπου 20% των νέων κρουσμάτων (...) το μερίδιό της συνεχίζει να αυξάνεται σε ποσοστό, όχι σε απόλυτους όρους, καθώς ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται», δήλωσε ο Βεράν. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα συμπτώματα - Το ποσοστό κάλυψης των εμβολίων

Μόνο 509 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα αναφέρθηκαν χθες, Δευτέρα, και ο μέσος όρος των πρόσθετων ημερήσιων μολύνσεων επτά ημέρων μειώθηκε σε 1.819, αριθμό που αποτελεί χαμηλό σχεδόν 10 μηνών, έναντι της κορύφωσής του στις 42.225 στις 14 Απριλίου. 

«Η μετάλλαξη Δέλτα σταδιακά γίνεται κυρίαρχη, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες στον κόσμο, καθώς είναι περισσότερο μεταδοτική», δήλωσε ο Βεράν. 

Γερμανία: Τι ισχύει για το φρένο έκτακτης ανάγκης στα ταξίδια από Βρετανία

Γερμανία: Εκ νέου περιορισμοί στα ταξίδια λόγω της μετάλλαξης Δέλτα  

Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα πως τα νέα κρούσματα Covid-19, που προκαλούνται από την μετάλλαξη Δέλτα, έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία εβδομάδα και η διάδοση της μετάλλαξης αυτής σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει μερικές χώρες να επιβάλουν εκ νέου μερικούς περιορισμούς στα ταξίδια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top