Εμβόλιο Pfizer: Η αποτελεσματικότητά του στο Ισραήλ έπεσε στο 39%

Συνεχίζει να εξαπλώνεται η μετάλλαξη Δέλτα

Eμβολιασμοί στο Ισραήλ- βίντεο από ΑΡ

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου στο Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται το πιο μολυσματικό στέλεχος του κορωνοϊού, αυτό της μετάλλαξης Δέλτα.

Ισραήλ: Νέα μέτρα ενόψει του νέου κύματος της πανδημίας

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο:

  • από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου
  • και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Ισραήλ: Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer - Ποιους αφορά

Εμβόλιο Pfizer: Υψηλή η αποτελεσματικότητά του έναντι σοβαρής νόσησης 

Πάντως, η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της Covid-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Προστατεύουν τα εμβόλια από τη μετάλλαξη Δέλτα; Ο Ηλίας Μόσιαλος εξηγεί

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, την 20ή Δεκεμβρίου 2020, πάνω από 5,75 εκατ. πολίτες της χώρας, ή το 61,6% του πληθυσμού, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων 5,28 εκατ. και τη δεύτερη.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 1.275 κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 856.827, ενώ ακόμα τρεις ασθενείς με την Covid-19 υπέκυψαν, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.457 νεκρούς.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε στα 9.742, στο υψηλότερο επίπεδο από την 27η Μαρτίου. Εξάλλου ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 75 (+7).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top