Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: «Οργάνωσε συνάντηση με τους εχθρούς της Τουρκίας»

«Να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο κρατών, όχι δύο κοινοτήτων»

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star στις 20/7 για το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου

Δηλώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, καθώς επέστρεφε από τα Κατεχόμενα. Η στάση του Τούρκου Προέδρου δείχνει ότι έχει ενοχληθεί από τη διεθνή κατακραυγή και τη θέση που παίρνουν υπέρ της Ελλάδας οι υπόλοιπες χώρες, σχετικά με το Κυπριακό. 

Κύπρος: Διεθνής κατακραυγή για την τουρκική προκλητικότητα στα Βαρώσια

«Έχουμε δείξει την αλληλεγγύη μας στον τουρκοκυπριακό λαό και την υποστήριξή μας προς την “τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” στο υψηλότερο επίπεδο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι πρέπει «να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις μεταξύ δύο κρατών, όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων».

Μητσοτάκης σε ΓΓ ΟΗΕ: Απορρίπτεται η τουρκική θέση για δύο κράτη στην Κύπρο

«Είναι μάταιο το γεγονός ότι αυτή η πρωτοβουλία, η οποία θα ωφελήσει και τους δύο λαούς στο νησί, χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τη μαύρη προπαγάνδα. Η τουρκική πλευρά είναι η μόνη πλευρά που αγωνίζεται για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί και στην περιοχή. Ο νότος δεν έχει τέτοια προβλήματα. Δυστυχώς, ως χώρα εγγυητής, η Ελλάδα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Οργάνωσαν αμέσως συνάντηση υπό την ηγεσία του Μητσοτάκη με όλους τους εχθρούς της Τουρκίας» είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το haberler.com.

Επίθεση του πρωθυπουργού στην Τουρκία για τον ρόλο της στο Κυπριακό 

«Είμαστε αποφασισμένοι να μη φέρουμε τρίτους μεταξύ μας και δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Είναι γνωστό πως είχαμε μία συνάντηση με τον Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες. Στη συνάντησή μας του είχα πει "Από εδώ και στο εξής, δεν έχει νόημα να βάζουμε ανάμεσα μας τρίτη ή τέταρτη χώρα. Δηλαδή υπάρχει η Ελλάδα και η Τουρκία”. Δεν πέρασε ένας μήνας από τη συνάντησή μας και συγκέντρωσε δίπλα του όσους εχθρούς της Τουρκίας υπάρχουν. Και από την άλλη, στέλνει μηνύματα πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ήρεμο. Στον νότο εγγυητές είναι αυτοί. Στον βορρά εγγυητές είμαστε εμείς. Η Αγγλία δεν είναι σαφές πού είναι εγγυητής. Τώρα σε μία τέτοια κατάσταση, εμείς πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ορίστε, βλέπετε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη δεν υπήρξε θετική απάντηση στην πρότασή μας να κάτσουμε όλοι μαζί και να διοργανώσουμε μία Σύνοδο. Συνεχώς το αποφεύγουν αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top