Ο Τζεφ Μπέζος πήγε στο διάστημα και γύρισε μέσα σε 10 λεπτά

Πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη πτήση στο διάστημα της Blue Origin

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, ταξίδεψε σήμερα στην πρώτη επανδρωμένη πτήση προς το διάστημα της εταιρείας του Blue Origin.

Αφού ταξίδεψε με το διαστημικό όχημα New Shepard, επέστρεψε στη Γη, σε μια ιστορική υποτροχιακή πτήση, που συμβάλλει με τη σειρά της στην έναρξη μιας νέας εποχής για τον ιδιωτικό, εμπορικό διαστημικό τουρισμό. 

Τζεφ Μπέζος

Η κάψουλα που μετέφερε τον Μπέζος και άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, έπειτα από μια πτήση διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών, όπου ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος. 

Μπέζος διάστημα

Τζεφ Μπέζος διάστημα

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι τέσσερις επιβάτες έφτασαν σε μια γέφυρα πάνω από την πλατφόρμα εκτόξευσης, στη συνέχεια άρχισαν να επιβιβάζονται στη κάψουλα και δέθηκαν στις θέσεις τους. Ο αδερφός του Μαρκ Μπέζος, η Ουάλι Φανκ, η 82χρονη πιλότος, μία από τις γυναίκες του Mercury 13, και ένας 18χρονος που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο, ο Όλιβερ Ντέμεν ήταν οι συνταξιδιώτες του δισεκατομμυριούχου.

Σημειώνεται ότι η αποστολή πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 52ης επετείου των πρώτων βημάτων των Νιλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν στη Σελήνη.

Η πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον λίγες μέρες πριν 

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Ιουλίου, ο ιδρυτής της Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπράνσον πέρασε επίσης τα όρια της ατμόσφαιρας και προηγήθηκε επομένως χρονικά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Amazon σε αυτή τη μάχη των δισεκατομμυριούχων.

Ωστόσο, ο Βρετανός μεγιστάνας έφθασε σε ύψος 86 χιλιομέτρων με το σκάφος Virgin Galactic. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top