Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε στο διάστημα

«Μοναδική εμπειρία ζωής», δήλωσε ο ίδιος μέσα από το διαστημικό σκάφος

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε στο διάστημα. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον προσγειώθηκε χωρίς προβλήματα σήμερα στο Νέο Μεξικό μετά την πτήση του στο διάστημα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity, το οποίο μετέφερε επίσης δύο πιλότους και άλλους τρεις επιβάτες, προσγειώθηκε σε μια πίστα της βάσης Spaceport America περίπου στις 09:40 (τοπική ώρα, 18:40 ώρα Ελλάδας).

Πρόκειται για ένα ταξίδι που ο Μπράνσον ανέκαθεν ονειρευόταν και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα σημείο καμπής για το διαστημικό τουρισμό. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν ακόμη μέσα στο διαστημικό σκάφος περιέγραψε σε μήνυμά του μια «Μοναδική εμπειρία ζωής».

Ρίτσαρντ Μπράνσον

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον μέσα από το διαστημικό σκάφος. / φωτογραφία ap

Το αεροπλάνο που μετέφερε το διαστημικό σκάφος του Μπράνσον απογειώθηκε γύρω στις 08:40 (17:40 ώρα Ελλάδας) από τη βάση Spaceport America στην αμερικανική πολιτεία του Νέου Μεξικού. Πήρε ύψος για περίπου πενήντα λεπτά της ώρας και στη συνέχεια αποσπάστηκε από το διαστημικό σκάφος που ήταν προσκολλημένο στο κύτος του μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ίδιος, τρεις άλλοι επιβάτες και δύο πιλότοι.

Δισεκατομμυριούχοι έχουν ήδη μεταβεί στο διάστημα στα χρόνια του 2000, αλλά με ρωσικούς πυραύλους. 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον γίνεται έτσι ο πρώτος που κάνει το ταξίδι αυτό χάρη σε ένα κινητήρα ο οποίος αναπτύχθηκε από μια εταιρεία που ο ίδιος ίδρυσε το 2004. Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος πρόκειται να πετάξει στο διάστημα στις 20 Ιουλίου. 

Ρίτσαρντ Μπράνσον απογείωση

Η στιγμή της απογείωσης./ φωτογραφία ap

Ο επίσημος ρόλος του Ρίτσαρντ Μπράνσον στη διάρκεια της πτήσης ήταν να αξιολογήσει την εμπειρία που θα ζήσουν οι μελλοντικοί πελάτες. 

Μετά τη σημερινή πτήση, η Virgin Galactic προβλέπει να πραγματοποιήσει άλλες δύο δοκιμαστικές πτήσεις και στις αρχές του 2022 θα αρχίσουν οι τακτικές εμπορικές επιχειρήσεις. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιεί μεσοπρόθεσμα 400 πτήσεις το χρόνο από το Speaceport America. 

Περίπου 600 εισιτήρια έχουν ήδη πωληθεί σε ανθρώπους από 60 διαφορετικές χώρες περιλαμβανομένων διασημοτήτων του Χόλιγουντ έναντι 200.000 έως 250.000 δολαρίων έκαστο.

Παρόλο που ο Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν παύει να επαναλαμβάνει πως, σύμφωνα με τον ίδιο, «το διάστημα ανήκει σε όλους μας», την περιπέτεια μπορούν να ζήσουν μόνο οι προνομιούχοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top