Βρετανία: Καλύτερη ανοσία όσοι εμβολιάστηκαν με Pfizer παρά με AstraZeneca

Αφορά στους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών

εμβόλιο

Νέα έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ηλικιωμένοι με το σκεύσμα των Pfizer/BioNTech έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ισχυρά αντισώματα από ότι όσοι εμβολιάστηκαν με AstraZeneca.

Σύμφωνα με την έρευνα REACT-2 που πραγματοποιήθηκε από το Imperial College, στα 270.000 δείγματα αίματος Βρετανών που εξετάστηκαν, διαπιστώθηκε ότι κάτω από το 85% των ηλικιωμένων πολιτών (άνω των 80 ετών) που είχε λάβει και τις δύο δόσεις του AstraZeneca είχε ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων. 

Τρεις λόγοι για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστούν οι έφηβοι

Αντίθετα, το 98% των ηλικιωμένων πλήρως εμβολιασμένων με το εμβόλιο της Pfizer παρουσίασαν επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα τους. 

Αυτή η μικρή απόκλιση μεταξύ των εμβολίων οφείλεται στο ότι το σκεύασμα της AstraZeneca βασίζεται σε αποδυναμωμένο ιό του κρυολογήματος, όπως ανέφερε ο καθηγητής Ian Jones από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός επιτίθεται στον ιό και όχι στην πρωτεΐνη που υπάρχει στην επιφάνεια του κορωνοϊού.

Ωστόσο και τα δύο εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά τόσο στο αρχικό στέλεχος του ιού όσο και στη μετάλλαξη «Δέλτα». Όπως έχει διαπιστωθεί, τα εμβόλια μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας κατά 90%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top