Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Να εμβολιαστούν άμεσα και οι εκπαιδευτικοί

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για γιατρούς και νοσηλευτές

 Οι χώρες που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό / βίντεο STAR

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτών τάσσεται ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι.

Κορωνοϊός: Ο Ολλανδός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την άρση των μέτρων

Την ίδια ώρα τπέρ του εμβολιασμού μόνο των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς τάσσεται ο γενετιστής και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν. Ωστόσο, διαφωνεί με αμφότερους ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ. «Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι σκόπιμος μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης. Στον ιατρικό τομέα, επίσης, οι γιατροί και οι νοσηλευτές πρέπει να εμβολιαστούν εάν έρχονται τακτικά σε επαφή με ασθενούντες από τον κορωνοϊό για να προστατευθούν οι ίδιοι, για να προστατεύσουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των νοσοκομείων», δήλωσε o πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, ιατρών και νοσηλευτών τάσσεται ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα σε 30 πόλεις της Ισπανίας

Ο αντίλογος προήλθε από τον αρμόδιο για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Καρλ Λάουτερμπαχ: «Απορρίπτω έναν τέτοιο υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πάντα τονίζαμε ότι δε θα υποχρεώσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Οι πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν τον λόγο τους, διαφορετικά θα χάσουν κάθε αξιοπιστία. Επιπλέον, μια τέτοια υποχρέωση δεν είναι απαραίτητη δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν ούτως ή άλλως», δήλωσε στον ίδιο Δημοσιογραφικό Όμιλο.

Κορωνοϊός: Οι χώρες που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Προηγουμένως, ο ειδικός για θέματα γενετικής του ανθρώπου και μέλος της γερμανικής Επιτροπής Δεοντολογίας Βόλφραμ Χεν είχε ταχθεί με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του Ντίσελντορφ Rheinische Post υπέρ του εμβολιασμού των εργαζομένων στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, αλλά όχι και υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Αποκλειστικό ζήτημα των κρατών μελών η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

Αποκλειστικό ζήτημα και αρμοδιότητα των κρατών μελών αποτελεί η υποχρεωτικότητα, ή μη του εμβολιασμού καθώς οι εμβολιαστικές εκστρατείες είναι εθνική και μόνο αρμοδιότητα, εξήγησε σήμερα αναλυτικά ο αρμόδιος εκρπόσωπος της Κομισιόν Στέφαν Ντε Κέιρσμάκερ κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες.

O αρμόδιος εκπρόσωπος είχε νωρίτερα κληθεί να τοποθετηθεί επί του υποχρεωτικού χαρακτήρα που προσδίδουν στον εμβολιασμό μερικές από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top