Κορωνοϊός: Οι χώρες που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τι ισχύει για τους πολίτες που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο

Άνοιξε η συζήτηση σε όλον το πλανήτη, όπως και στη χώρα μας, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς οι παραλλαγές του κορωνοϊου έχουν «γονατίσει» αρκετές χώρες. 

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός  

Το Βατικανό έχει τραβήξει τη δική του πορεία από τις 8 Φεβρουαρίου. Όλοι οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά τους περιμένουν κυρώσεις όπως η απόλυση. 

Εμβολιασμός: Σε ποιες χώρες και για ποιους πολίτες είναι υποχρεωτικός

Στο ίδιο μήκος κύματος για τους πολίτες άνω των 18 ετών, το Τατζικιστάν και το Τουρκμενιστάν. Από τον Αύγουστο οι ανεμβολίαστοι στη Σαουδική Αραβία δε θα μπορούν να μπαίνουν πουθενά από τους χώρους εκπαίδευσης, τα κέντρα διασκέδασης μέχρι και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απόφαση-σταθμός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Γαλλία και Ιταλία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς

Ο Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα με διάγγελμά του τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών στη Γαλλία. Επίσης, με βάση τους νέους κανόνες που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, όσοι θέλουν να πάνε σε κινηματογράφο ή να επιβιβαστούν σε τρένα και άλλα μέσα μεταφοράς θα πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ.

Παρουσιάζοντας τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Μακρόν είπε ότι τα εμβόλια δε θα είναι υποχρεωτικά για όλους τους πολίτες, όμως ταυτόχρονα προέτρεψε όλους τους Γάλλους να εμβολιαστούν.

Η Ιταλία παίρνει ακόμη πιο σκληρά μέτρα για τους αρνητές στον κλάδο της υγείας από την διακοπή καταβολής μισθών μέχρι και την απόλυση. 

Αγγλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός υπαλλήλων φροντίδας

Στην Αγγλία, όσοι υπάλληλοι φροντίδας δεν έχουν «θωρακιστεί» απέναντι στον κορωνοϊό δε θα επιστρέψουν τον Οκτώβριο στην εργασία τους.
«Δε θέλω να αναγκαστώ να βρεθώ σε αυτή τη θέση να κάνω υποχρεωτικά το εμβόλιο παρά τη θέλησή μου. Θα πρέπει να αφήσω τη θέση μου αν το κάνουν αυτό» δήλωσε εργαζόμενος σε κέντρο φροντίδας. 

Οι εταιρίες το πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω αποφασίζοντας οι νέοι εργαζόμενοι να μην μπορούν να πάρουν τη δουλειά χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το skynews.

Tέλος, αν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι αντίθετος στην επιβολή μιας υποχρέωσης σε εθνικό επίπεδο, ο δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα των υπηρεσιών. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top