Μεγάλες αντιδράσεις στη Βρετανία για την άρση των μέτρων από τον Τζόνσον 

Για «επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα» κάνουν λόγο 4.000 υγειονομικοί

Μπόρις Τζόνσον

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στη Μεγάλη Βρετανία η απόφαση  του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να ανοίξει πλήρως την οικονομία μέσα σε δύο μήνες, με τους περισσότερους περιορισμούς να αίρονται στις 19 Ιουλίου.   

Μ. Βρετανία: Τέλος τα περιοριστικά μέτρα στις 19 Ιουλίου

Οι μολύνσεις με Covid-19 στην Αγγλία έχουν τετραπλασιαστεί μέσα σε διάστημα ενός μήνα από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, πριν από την εφαρμογή του σχεδίου 

Ο Τζόνσον δήλωσε πως έχει στόχο να βάλει τέλος στις 19 Ιουλίου στους περισσότερους από τους νομικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορονοϊού, παρόλο που μοντέλα δείχνουν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν, υπογραμμίζοντας πως η ζωή είναι ανάγκη να επιστρέψει στην ομαλότητα. 

Τζόνσον: «Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τη διαχείρηση της πανδημίας»

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από το Imperial College London, τα κρούσματα εκτιμάται ότι θα διπλασιάζονται κάθε έξι ημέρες, καθώς ενισχύεται ένα νέο κύμα, που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού. 

Από τη μελέτη, μία από της μεγαλύτερες που έχουν γίνει στη Βρετανία, με συμμετοχή 47.000 ανθρώπων από τις 24 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου, διαπιστώθηκε πως η συχνότητα της νόσου ήταν 0,59% ή 1 στους 170 ανθρώπους, σε σύγκριση με το 0,15% που ήταν από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Ιουνίου. 

Αποκάλυψη για τον Μπόρις Τζόνσον: «Αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται»

«Με βάση τα δεδομένα που λαμβάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξει κανείς ότι είναι καλό να ανοίξουμε πρόωρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στίβεν Ράιλι, καθηγητής Δυναμικής των Λοιμωδών Νόσων στο Imperial College London. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη άλλους, μη επιδημιολογικούς παράγοντες, όταν λάβει την απόφασή της. 

Ο Ράιλι δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν άμεσα στοιχεία που να δείχνουν ότι το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Euro 2020 τροφοδότησε αύξηση των κρουσμάτων, όμως οι γυναίκες ήταν 30% λιγότερο πιθανό να διαγνωσθούν θετικές, σε σχέση με τους άνδρες, πράγμα που πιθανότατα οφείλεται σε διαφορετικά μοντέλα συγχρωτισμού. 

Επιστολή 4.000 γιατρών και νοσοκόμων: Ανήθικο και επικίνδυνο πείραμα  

Σύμφωνα με το CNN, «επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα» χαρακτηρίζουν περισσότεροι από 4.000 επιστήμονες, γιατροί, νοσοκόμοι και άλλοι επαγγελματίες μέσω επιστολής τους το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης να άρει την Δευτέρα 19 Ιουλίου τα μέτρα περιορισμού που έχει επιβάλλει στη χώρα κατά της πανδημίας.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι επικίνδυνη και πρόωρη», αναφέρουν οι επιστήμονες στην επιστολή τους που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο ιατρικό περιοδικό Lancet.

«Η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί την τρέχουσα στρατηγική της και να πάρει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει το κοινό, περιλαμβανομένων και των παιδιών. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση ξεκινά ένα επικίνδυνο και ανήθικο πείραμα και την καλούμε να ματαιώσει τα σχέδιά της να άρει τους περιορισμούς στις 19 Ιουλίου», αναφέρεται στην επιστολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top