Ισπανία: O μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι βρέθηκε νεκρός στο κελί του

Αυτοκτόνησε λίγο πριν εκδοθεί στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας, λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το «πράσινο» φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Mundo», το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι. Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία. «Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ήταν καταζητούμενος για φοροδιαφυγή

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι / AP Images

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε κρύψει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που είχε εισπράξει από την προώθιηση  κρυπτονομισμάτων, περιουσιακά στοιχεία, ακίνητα και ένα κότερο, τα οποία είχε δηλωμένα σε ονόματα άλλων ατόμων. 

Οι αμερικανικές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Η ταραχώδης ζωή του Τζον ΜακΆφι

Το όνομά του έγινε γνωστό από το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, όταν και απέκτησε μεγάλη περιουσία. Στη συνέχεια, έγινε ειδικός στα κρυπτονομίσματα από τα οποία κέρδιζε τεράστια χρηματικά ποσά. 

Το 2012 τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν και πάλι πάνω του όταν δολοφονήθηκε μυστηριωδώς ο γείτονάς του στο Μπελίζ. Η δολοφονία του δεν έχει εξιχνιαστεί έως σήμερα. Αυτό όμως που απασχόλησε τις Αρχές ήταν ότι ο ΜακΆφι ζούσε με μια 17χρονη και είχε πολλά όπλα στο σπίτι του. 

Το 2015 είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τον Ιανουάριο του 2019 διέφυγε από τη χώρα του, όπου ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top