Γαλλία: Στη φυλακή για τις δολοφονίες συζύγου και κόρης, μετά από 28 χρόνια

Είχαν βρεθεί νεκρές το 1993 - Ο δράστης, 72 ετών σήμερα, είχε ισχυρό άλλοθι

Γαλλική αστυνομία

Άνδρας οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά από 28 χρόνια ερευνών, για τη δολοφονία της συζύγου του και τον φόνο και βιασμό της κόρης του, που είχαν βρεθεί νεκρές το 1993, κοντά στη Γκρενόμπλ (νοτιοανατολικά της Γαλλίας).

Το DNA των ιχνών σπέρματος που είχαν βρεθεί στο παντελόνι της κόρης, ηλικίας 13 ετών εκείνη την εποχή, οδήγησε στην ταυτοποίηση του πατέρα της, ο οποίος είχε παρουσιάσει, πριν από 28 χρόνια, ένα ισχυρό άλλοθι, που τον προστάτευε από κάθε δίωξη στην έρευνα για τον θάνατο της συζύγου του και του παιδιού τους.

Λονδίνο: Ομολόγησε την απαγωγή και δολοφονία της Σούζαν ο αστυνομικός

Το άλλοθι του ταξιδιού στη Ρουμανία του υπόπτου με τον γιο του, τη χρονική στιγμή του εγκλήματος, δεν είναι τόσο ακλόνητο πλέον, συμπεραίνουν οι ερευνητές.

Στις 7 Ιανουαρίου του 1993 βρέθηκαν στο Σασνάζ, κοντά στη Γκρενόμπλ, τα πτώματα της 43χρονης Μισέλ Σαμπέρ και της κόρης της Κριστίν, που είχαν δολοφονηθεί με απανωτά χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό. 

Γαλλική αστυνομία: Δε σταμάτησαν ποτέ οι έρευνες

Τους μήνες που ακολούθησαν, η έρευνα δεν είχε καταλήξει πουθενά και οι πολλαπλές εκκλήσεις για μάρτυρες, μία εκ των οποίων σε μια τηλεοπτική εκπομπή το 1995, δεν οδήγησαν σε καμία σημαντική πρόοδο.

Έκτοτε, η αστυνομία δεν «εγκατέλειψε ποτέ την αναζήτηση για την αλήθεια», εξήγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αστυνομικός διευθυντής του τμήματος ερευνών της Γκρενόμπλ Λιονέλ Τζεμς, που είχε αναλάβει από την αρχή την έρευνα.

Στις αρχές του 2021, έπειτα από μία ακόμη ανάγνωση του φακέλου από τους ερευνητές, το εργαστήριο του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της εθνικής Χωροφυλακής «επισήμανε την ύπαρξη πολυάριθμων ιχνών σπέρματος του Μαριάν Μαρινέσκου (του πατέρα) στο παντελόνι της κόρης του Κριστίν», περιέγραψε στον Τύπο ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ Ερίκ Βεγιάν.

Για 28 χρόνια, η έρευνα δε σταμάτησε, υπογράμμισε ο ίδιος. Με την πρόοδο των τεχνικών του εργαστηρίου, «σήμερα μπορέσαμε να ανακαλύψουμε το DNA σε ίχνη πολύ πιο αδύναμα».

Έχοντας τεθεί τη Δευτέρα υπό κράτηση και μπροστά σε «αναμφισβήτητα» δεδομένα, ο Μαριάν Μαρινέσκου είπε στους ερευνητές ότι «αν υποθέσουμε πως ήταν εκείνος, δεν έχει καμία ανάμνηση ότι διέπραξε τα εγκλήματα», συμπλήρωσε ο Βεγιάν.

Ηλικίας 72 ετών, στον ύποπτο απαγγέλθηκαν κατηγορίες σήμερα «για τη δολοφονία της συζύγου του Μισέλ και τον φόνο και τον βιασμό της κόρης του Κριστίν» και προφυλακίστηκε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top