Εμανουέλ Μακρόν: Η πρώτη δήλωση μετά το χαστούκι που δέχτηκε

Συνελήφθησαν δύο άνδρες για την επίθεση στον Γάλλο πρόεδρο

Η στιγμή που νεαρός χαστουκίζει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν- βίντεο ΑΡ

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά το χαστούκι που δέχτηκε από νεαρό, σε περιοδεία του,  ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε από τους Γάλλους πολίτες να μην επιτρέψουν σε βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο.

Γαλλία: Νεαρός χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν!

Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Dauphine Libere», ο πρόεδρος της Γαλλίας περιέγραψε την επίθεση ως «μεμονωμένο περιστατικό». «Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Ο Μακρόν υπογράμισε πως η επίθεση δε θα τον σταματήσει. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», συμπλήρωσε ο Μακρόν για το περιστατικό που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

«Δε θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οποιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Εμανουέλ Μακρόν: Το περιστατικό με το χαστούκι στον Γάλλο πρόεδρο

Δύο άνδρες 28 ετών συνελήφθησαν από τις αρχές για την επίθεση σε βάρος του Εμανουέλ Μακρόν, με την κατηγορία της άσκησης βίας προς άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Ο ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση αναφέρει πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν έχει ποινικό μητρώο, ενώ τα κίνητρά τους παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα.

Ωστόσο, από το βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο άνδρας που χαστούκισε τον Εμανουέλ Μακρόν ακούγεται να φωνάζει «Montjoie Saint-Denis», μια ιαχή που αποδίδεται στον βασιλικό στρατό της Γαλλίας την περίοδο του Μεσαίωνα, ενώ συνδέεται με φιλομοναρχικές, ακροδεξιές οργανώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top