Ανατροπή από BBC: Εκτός «πράσινης λίστας» τα ελληνικά νησιά στη Μ. Βρετανία

Το απόγευμα οι επίσημες ανακοινώσεις για τον τουρισμό

Άνοιξαν τα καζίνο και οι αίθουσες θεαμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. ap hub video

Το BBC ανατρέπη τα δεδομένα για την προσθήκη ελληνικών νησιών στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας για τον τουρισμό, όπως αρχικά υποστήριξαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, στη λίστα θα εντάσσονταν η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως, η Κεφαλονιά, η Μύκονος και η Σαντορίνη. Ωστόσο το BBC υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

British Airways: Ζητά τη χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια

Το ίδιο ισχύει και για τη Μάλτα και τη Φινλανδία που ήλπιζαν να μπουν στην «πράσινη» λίστα της χώρας. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν σήμερα και θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει εφαρμόσει αυστηρή πολιτική στις διεθνείς πτήσεις από τις 17 Μαΐου που άνοιξε ο τουρισμός, χωρίζοντας τους προορισμούς σε τρεις κατηγορίες. Στην πράσινη κατηγορία μπαίνουν οι χώρες από τις οποίες οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους χωρίς να είναι απαραίτητη η καραντίνα.

Στην πορτοκαλί κατηγορία ανήκουν οι χώρες από τις οποίες οι Βρετανοί πρέπει να μπουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες μόλις επιστρέψουν, εκτός εάν έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ για κορωνοϊό πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους στη Βρετανία.

Τέλος, στην κόκκινη κατηγορία βρίσκονται οι χώρες από τις οποίες οι Βρετανοί πρέπει να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για δέκα ημέρες κατά την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς αναλυτές η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στις «πορτοκαλί» χώρες, αναμένεται να μπει στο πράσινο στην επόμενη αναθεώρηση της λίστας δηλαδή στις 28 Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top