British Airways: Ζητά τη χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια

Η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για διακοπές

Άνοιξαν τα καζίνο και οι αίθουσες θεαμάτων στη Μεγάλη Βρετανία. ap hub video

Οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο κάλεσαν την κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα παραπέρα σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των περιορισμών για τα ταξίδια, λέγοντας ότι πρέπει να ανοίξουν και άλλες συνδέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και στις ΗΠΑ. 

Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μ. Βρετανία: Ανοίγουν εστίαση, σινεμά, θεάματα

Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια σήμερα, αλλά η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για ταξίδια χωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, περιορίζοντας την όποια ανάκαμψη του κλάδου. 
«Είναι σαφές για εμάς ότι η Αμερική θα πρέπει να είναι στην 'πράσινη λίστα'», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BA Σoν Ντόιλ. Ο επικεφαλής του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέι δήλωσε ότι στη λίστα θα πρέπει να προστεθούν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία. 
Υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην 'πράσινη λίστα', ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δε θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού. «Δεν αναμένω ότι θα έχουμε προσθήκες (στη λίστα) πολύ γρήγορα και πράγματι θα διατηρήσουμε ένα πολύ, πολύ αυστηρό καθεστώς στα σύνορα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε. 

Ταξίδια: Τι ισχύει για πτήσεις προς Βρετανία, Ιταλία και Κύπρο

Η Βρετανία έχει συνολικά χαμηλά ποσοστά μολύνσεων χάρη κυρίως στην επιτυχία του εμβολιαστικού της προγράμματος, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία. 
Η εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους δεν εμπόδισε τη σημερινή χαλάρωση των περιορισμών, στο πλαίσιο της οποίας οι φίλοι μπορούν να αγκαλιαστούν και πάλι. Μπορεί όμως να εκτροχιάσει το τελικό βήμα για την έξοδο από το lockdown που προγραμματίζεται για τον Ιούνιο. 
Επιβάτες στο Χίθροου, ωστόσο, εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι που προχώρησε η σημερινή χαλάρωση των μέτρων. Η Έρικα Στόλτον, 29 ετών, πήγαινε στη Μαδρίτη προκειμένου η οικογένειά της να γνωρίσει το μωρό της και είπε ότι περίμενε πολύ καιρό για να επιτραπούν τα ταξίδια. «Είναι μια μαγική αίσθηση. Είναι πραγματικά σκληρή η κατάσταση με αυτή τη πανδημία», δήλωσε. 

Οι Βρετανοί επιστρέφουν στην Πορτογαλία

Η τετράμηνη απαγόρευση στα ταξίδια μεταξύ Βρετανίας και Πορτογαλίας έληξε σήμερα, επιτρέποντας στους Βρετανούς ταξιδιώτες να απολαύσουν τον ήλιο στις πορτογαλικές παραλίες και πάλι σε μια πολυαναμενόμενη ώθηση για τον τουριστικό κλάδο. Σήμερα 22 πτήσεις από τη Βρετανία αναμένεται να προσγειωθούν στην Πορτογαλία, με τις περισσότερες να προορίζονται για τη νότια περιοχή Αλγκάρβε, που είναι γνωστή για τις παραλίες και τα γήπεδα γκολφ και που έμεινε σχεδόν έρημη καθώς η πανδημία κράτησε μακριά τους τουρίστες. 
Οι επισκέπτες από τη Βρετανία πρέπει να επιδεικνύουν αποδεικτικό με αρνητικό τεστ κορονοϊού των τελευταίων 72 ωρών πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους με προορισμό την Πορτογαλία και ενώ δεν υπάρχει υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα για COVID-19 επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Θεοχάρης: Σημαντική πρόοδος στο ζήτημα των ταξιδιών από Μ. Βρετανία

Στοιχεία από την ιστοσελίδα πτήσεων Skyscanner κατέδειξαν αύξηση 616% σε εβδομαδιαία βάση στις κρατήσεις προς την Πορτογαλία την εβδομάδα που ανακοινώθηκε η «πράσινη λίστα» της Βρετανίας. Έχοντας πληγεί στις αρχές της χρονιάς από ένα ισχυρό κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού, που τέθηκε υπό έλεγχο με τίμημα ένα σκληρό lockdown δύο μηνών, η Πορτογαλία αποφάσισε να ξανανοίξει τα σύνορά της σε τουρίστες από τη Βρετανία καθώς και σε επισκέπτες από την πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν από την απόφαση της κυβέρνησης της Λισαβόνας, το Λονδίνο έθεσε την Πορτογαλία στην «πράσινη λίστα» των 12 περιοχών, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ισραήλ, το Γιβραλτάρ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη.

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top