Γαλλία: Αποφασίστηκε ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών με Pfizer

H πρώτη χώρα στην ΕΕ που θα εμβολιάσει ανήλικους κατά του κορωνοϊού

Στη Ρουμανία οι εμβολιασμοί των εφήβων ηλικίας 12-15 ετών έχουν ήδη ξεκινήσει/ APnewsroom

Η Γαλλία θα είναι από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που θα εμβολιάσει ανήλικους κατά του κορωνοϊού. Ο ΕΜΑ αποφάσισε πως ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές για την ηλικιακή ομάδα 12 έως 15 ετών. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα το εμβόλιο της Pfizer είχε εγκριθεί μόνο για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.  

Εμβολιασμός 12-15 ετών: Τι εξετάζει η Επιτροπή και ποιες οι συστάσεις ΕΜΑ

Σήμερα, Τετάρτη, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα ξεκινήσει από 15 Ιουνίου να χορηγεί τα ενέσιμα σκευάσματα της Pfizer στους 12-18 χρονών. 

Ο Γάλλος Πρόεδρος κρίνει πως η διεύρυνση του εμβολιαστικού προγράμματος είναι καλό να περιλαμβάνει και τους εφήβους, εφόσον αυτό κρίνεται ασφαλές από τους ειδικούς. 

«Θα υπάρξει Covid-26 & Covid-32 αν δεν κατανοήσουμε την προέλευση του ιού»

ΕΜΑ: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας για τον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών με Pfizer 

Πριν μερικές μέρες, ο ΕΜΑ και η ειδική επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP), ανακοίνωσαν τα συμπεράσματά τους για την καταλληλότητα του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 12 – 15 ετών. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, οι δοκιμές που έγιναν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία έδειξαν ότι κανένα παιδί δεν εμφάνισε κορωνοϊό μετά τον εμβολιασμό.

Περίπου δύο χιλιάδες παιδιά από 12 έως 15 ετών είτε εμβολιάστηκαν με σκεύασμα της Pfizer είτε δέχθηκαν εικονικό εμβόλιο (placebo). Από τα 1.005 παιδιά που έλαβαν το εμβόλιο, κανένα δεν ανέπτυξε covid-19, ενώ 16 από τα 978 παιδιά που έλαβαν placebo εμβόλιο νόσησαν. 

Συνεπώς, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer στη συγκεκριμένη μελέτη έφτασε το 100%. Το πραγματικό ποσοστό, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να κυμαίνεται από 75% μέχρι και 100%.  

Εμβολιασμός 18-29 ετών και με τα εμβόλια Pfizer - Moderna

Ο ΕΜΑ επισημαίνει πως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα εφήβων ισχύουν τα ίδια δεδομένα όπως και στους ενήλικες, δηλαδή ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα. 

Αντίστοιχη απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών αυτής της ηλικίας με το σκεύασμα της Moderna αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.  

Εμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους

Γαλλία: Θα εμβολιάσει τα παιδιά 12-15 ετών παρά τις «ενστάσεις» του ΠΟΥ 

Η απόφαση της Γαλλίας για εμβολιασμό των εφήβων έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος πολλές φορές έχει διαφωνήσει με τον εμβολιασμό ανηλίκων.  

Εμβολιασμός: Σχεδόν στο 50% στην Ευρώπη - Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Ο ΠΟΥ θεωρεί πως αν δεν εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος ενηλίκων, δεν είναι επιστημονικά ορθό να παίρνονται αποφάσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων.  

Πέρα από την «ιστότητα» στους εμβολιασμούς, ο ΠΟΥ αμφισβητεί αυτές τις αποφάσεις δυτικών κυβερνήσεων, καθώς επισημαίνει πως αν δεν εμβολιαστεί ταυτόχρονα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η πανδημία δεν πρόκειται να ελεγχθεί. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top