«Θα υπάρξει Covid-26 & Covid-32 αν δεν κατανοήσουμε την προέλευση του ιού»

Αυτό επισημαίνουν κορυφαίοι ειδικοί στις ΗΠΑ - Ποια σενάρια εξετάζουν

Να συνεργαστεί άμεσα η Κίνα με τη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει στην ιχνηλάτηση του κορωνοϊού ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλου τέτοιου είδους πανδημίες, ζητούν δύο κορυφαίοι ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ουχάν: Ξεκινούν οι έρευνες του ΠΟΥ για την προέλευση του κορωνοϊού

Όπως δήλωσε ο Σκοτ Γκότλιμπ, επίτροπος του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων επί κυβέρνησης Τραμπ και νυν μέλος του ΔΣ της Pfizer, πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες που υποστηρίζουν την θεωρία ότι ο κορωνοϊός μπορεί να διέφυγε από εργαστήριο στην Ουχάν.

Η Κίνα, όπως ο ίδιος λέει, δεν έχει δώσει σαφές αποδείξεις ότι δεν ισχύει αυτή η θεωρία. Ο Πίτερ Χότεζ, συνδιευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Τέξας, από την άλλη λέει ότι το να αγνοεί κανείς την προέλευση της πανδημίας θέτει τους πολίτες σε κίνδυνο νέων πανδημιών. 

«Θα υπάρξει Covid-26 και Covid-32, αν δεν κατανοήσουμε πλήρως την προέλευση της Covid-19», δήλωσε σε εκπομπή του NBC. Μετά από ενάμιση χρόνο εντοπισμού της νόσου σε υπαίθρια αγορά στην Ουχάν η προέλευση της εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο.

Ενώ επιστήμονες εικάζουν ότι εξαπλώθηκε πιθανότατα από είδη άγριας πανίδας στους ανθρώπους το σενάριο ότι μπορεί να ξέφυγε από λάθος σε ερευνητικό εργαστήριο κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηριχτές. 

Κορωνοϊός: Ερευνητές στην Ουχάν είχαν συμπτώματα από τον Νοέμβριο του 2019!

Μάλιστα αυτή την άποψη ενστερνίζονται και πολλοί Ρεπουμπλικανοί, ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν ζητά από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να εντείνουν τις έρευνες, ώστε να ανακαλύψουν την προέλευση της νόσου και να παραδώσουν το πόρισμα τους εντός τριών μηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top