Λευκορωσία: Ακτιβιστής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο δικαστήριο

Το καθεστώς Λουκασένκο επιβάλλει και απαγόρευση ταξιδιών

Το καθεστώς Λουκασένκο ασκεί θανατηφόρα πίεση πάνω στους αντικαθεστωτικούς.

 Χθες ένας αντιπολιτευόμενος ακτιβιστής προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ένα στυλό μέσα στο δικαστήριο σοκάροντας τους πάντες.

Ο ακτιβιστής Στέπαν Λατίπωφ αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό μετά την ομιλία του στο δικαστήριο.

Αεροπειρατεία Λευκορωσία: Το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις πράξεις του Λουκασένκο


«Ο Στέπαν Λατίπωφ κατέρρευσε αφότου χρησιμοποίησε κάτι που έμοιαζε με στυλό ως όπλο. Κατηγορείται πώς  έστησε αντιπολιτευόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επειδή αντιστάθηκε στην αστυνομία κατά τη σύλληψή του τον περασμένο Σεπτέμβριο» δήλωσε παρουσιάστρια του BBC. 

Μετά την απεγνωσμένη απόπειρα αυτοκτονίας ο Λατίπωφ χειρουργήθηκε. Φήμες λένε ότι μπήκε σε τεχνητό κώμα. Είναι άλλο ένα θύμα της ασφυκτικής πίεσης που ασκεί το καθεστώς Λουκασένκο σε όποιον τολμά να μιλήσει. Ο καγκελάριος της Αυστρίας Κούρτς μίλησε με την αρχηγό της αντιπολίτευσης και ζήτησε κι άλλες κυρώσεις αν χρειαστούν.

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο απάντησε για την «αεροπειρατεία» στη Ryanair

Λευκορωσία: Και απαγόρευση ταξιδιών επιβάλλει το καθεστώς Λουκασένκο 

«Σταματήστε να σκοτώνετε τα παιδιά μας. Σταματήστε να σκοτώνετε τους συγγενείς μας. Σταματήστε να σκοτώνετε το δικό σας λαό» ξέσπασε η Σβιτλάνα Τιχανούσκαγια, αρχηγός αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.


Μετά τις ανελέητες διώξεις κατά των αντιφρονούντων  ο τελευταίος ευρωπαίος δικτάτορας Λουκασένκο -όπως τον αποκαλούν- επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών για τους περισσότερους πολίτες.

Λευκορωσία: Ετοιμοπόλεμος δηλώνει ο Λουκασένκο

Στο μεταξύ η σύμμαχος της Λευκορωσίας η Ρωσία λέει ότι σχεδιάζει χιλιάδες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις το καλοκαίρι, όπως αυτές το 2017. Ο Λουκασένκο δηλώνει ετοιμοπόλεμος.

«Εάν δούμε μια ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ, μέχρι στρατιωτική σύγκρουση, τότε εντός 24 ωρών, (Ρωσικές) δυνάμεις θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία. Οι βάσεις και τα αεροδρόμια έχουν επιλεγεί» δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top