Έφτασαν στη Λιθουανία οι 11 Έλληνες μετά την περιπέτεια στη Λευκορωσία

Προσγειώθηκε στη Λευκορωσία για να συλληφθεί δημοσιογράφος

Δείτε ρεπορτάζ από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας προσγειώθηκε μετά από πολύωρη περιπέτεια η πτήση Ryanair FR 4978, που ξεκίνησε από την Αθήνα, ωστόσο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας, προκειμένου να συλληφθεί δημοσιογράφος που αντιτάσσεται στο καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο» τα όσα συνέβησαν, ενώ μίλησε ξεκάθαρα για «πράξη κρατικής αεροπειρατείας».

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 171 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 11 Έλληνες πολίτες. «Η πράξη αυτή, η οποία έθεσε σε κίνδυνο την ζωή όλων των επιβαινόντων είναι απαράδεκτη», σημειώνει το υπουργείο.

Λευκορωσία: Αναγκαστική προσγείωση σε πτήση από Αθήνα για Βίλνιους

Η Επίτροπος μεταφορών της ΕΕ Αντίνα Βαλέαν, ανακοίνωσε ότι η πτήση απογειώθηκε για τον προορισμό της.
«Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν», έγραψε, χωρίς να προσδιορίζει αν ο δημοσιογράφος Ρόμανν Προτάσεβιτς παραμένει στους συλληφθέντες. 

Ryanair: Δε βρέθηκε κάτι στον έλεγχο

Δε βρέθηκε κάτι κατά τον έλεγχο των αρχών της Λευκορωσίας στο αεροπλάνο της Ryanair, που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους και διατάχθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Μινσκ, όπου συνελήφθη Λευκορώσος δημοσιογράφος, Ρόμαν Προτάσεβιτς, αντίθετος προς το καθεστώς.

ΥΠΕΞ: «Κρατική αεροπειρατεία» η σύλληψη του δημοσιογράφου από τη Λευκορωσία

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκε «τίποτα το δυσάρεστο» αφού ενημερώθηκε από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Λευκορωσίας για μια πιθανή απειλή για την ασφάλεια ενός αεροσκάφους της, στο οποίο δόθηκε η οδηγία να προσγειωθεί στο κοντινότερο αεροδρόμιο, αυτό του Μινσκ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι τοπικές αρχές ολοκλήρωσαν τον έλεγχο ασφαλείας στους επιβάτες. Η πτήση επρόκειτο να αναχωρήσει στις 16.00 GMT (19.00 ώρα Ελλάδας), με τους επιβάτες και το πλήρωμα, πρόσθεσε, ζητώντας συγγνώμη για την καθυστέρηση που «ήταν πέρα από τον έλεγχό της».

Η Ryanair ενημέρωσε για το συμβάν «τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top