Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για το μεταναστευτικό από Μητσοτάκη

Υποδέχθηκε τον γενικό διοικητή της Frontex στο Μέγαρο Μαξίμου

Μητσοτάκης και διοικητής Frontex

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει, όπως έκανε πέρυσι, τους μετανάστες σαν όπλο πίεσης στην Ε.Ε. έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα τελευταία φαινόμενα μαζικής ώθησης μεταναστών από τη βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα μπούμε υπό πίεση από κράτη που χρησιμοποιούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ, για οποιαδήποτε πολιτικά συμφέροντα μπορεί να έχουν», ειπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποδέχθηκε τον γενικό διοικητή της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

H viral αντίδραση του Μητσοτάκη σε γυναίκα που δεν έκανε το εμβόλιο

Αυτό είναι ένα μήνυμα, που εστάλη σε υψηλότατο επίπεδο και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και έχουμε την δυνατότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της Frontex και σε εθνικό επίπεδο, μεσω του λιμενικού , της αστυνομίας και με τη βοήθεια του στρατού. όπου απαιτείται. να αποτρέπουμε τέτοιες πολιτικές. Να κρατάμε ανοιχτή την νόμιμη οδό, αλλά να προστατεύουμε και τα σύνορα μας. Kαι το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε. Και αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλσε την τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, να μειώσει τις ροές στο Αιγαίο και σαν πρώτο βήμα να δεχθεί πίσω τους 1.500, που τελεσίδικα δε δικαιούνται άσυλο.

Είπε, ακόμη, ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένηξ να συζητήσει με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και ευχαρίστησε τη Frontex για τη συμβολή της στη μείωση των ροών κατά 80% το 2020 και 73% το 2021.

«Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι και στηρίζουμε πλήρως την Ελλάδα», δήλωσε, από την πλευρά του, Φαμπρίς Λεγκέρι.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Frontex είναι έτοιμη, μόλις ανοίξουν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας, να συμβάλει στις επιστροφές και στην Τουρκία και σε τρίτα κράτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top