H viral αντίδραση του Μητσοτάκη σε γυναίκα που δεν έκανε το εμβόλιο

Συνομίλησε με πολίτες στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και καταστηματάρχες είχε ο πρωθυπουργός κατά τη βόλτα του στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς / Πηγή βίντεο: thes.gr

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αεροδρομίου «Μακεδονία».

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς την Τετάρτη και είχε διάλογο με πολίτες και καταστηματάρχες.

Μητσοτάκης - εγκαίνια Αεροδρομίου Μακεδονία: Ξεχωριστή μέρα για τη χώρα

Τα βλέμματα έκλεψε η στιχομυθία με μία ηλικιωμένη, την οποία ρώτησε εάν έχει εμβολιαστεί. Ακολούθησε ένας σύντομος διάλογος, ο οποίος έγινε viral στα social media, κυρίως για την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη.

Εμβολιασμός και θρομβώσεις: Τι απάντησε ο Κικίλιας για τα τρία περιστατικά

Όταν ηλικιωμένη αποκρίθηκε «όχι», δηλαδή πως δεν έχει εμβολιαστεί, ο πρωθυπουργός με έκπληξη αναφώνησε: «Α πα πα… Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε».

Όταν έλαβε θετική απάντηση από άλλες γυναίκες ότι είχαν εμβολιαστεί σχολίασε ότι «η Καλαμαριά είναι στην πρώτη γραμμή του εμβολιασμιού».

«Να στέλνουμε το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν»

Μετά την επίσκεψή του στην Καλαμαριά, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με πολίτες, που είχαν προσέλθει για να εμβολιαστούν, με το προσωπικό του κέντρου, αλλά και με υγειονομικούς.

Μάλιστα, με ευκαιρία του διαλόγου με μία υγειονομικό, που είπε ότι εμβολιάστηκε νωρίς λόγω του επαγγέλματος, ο πρωθυπουργός έστειλε εκ νέου το μήνυμα ότι πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και ειδικά οι υγιεινομικοί.

Πιο κοντά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι υγειονομικοί

«Να στέλνουμε το μήνυμα και στους υγειονομικούς ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, εσείς πρέπει να το λέτε πρώτοι και δυνατά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πάντα, πρέπει, βέβαια», απάντησε η υγειονομικός στον πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού είναι μια ευχάριστη έκπληξη,  καθώς αντανακλά ένα «οργανωμένο κράτος, ψηφιακό, και βέβαια όλοι τους υποδέχονται με χαμόγελο».

Χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 82% των γιατρών του ΕΣΥ και το 88% του ιδιωτικού τομέα έχει μέχρι στιγμής εμβολιαστεί.

Ωστόσο, τα ποσοστά είναι χαμηλότερα στο νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, το 63% του νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ και το 62% του ιδιωτικού τομέα έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενώ περίπου στα ίδια ποσοστά κυμαίνεται ο εμβολιασμός για το λοιπό προσωπικό σε ΕΣΥ και ιδιωτικές δομές, στο 60% και 63%, αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top