Γαλλία: Ο Μακρόν πήγε για καφέ στο Παρίσι - Άνοιξε η εστίαση

Οι περιορισμοί που ισχύουν στο πρώτο στάδιο άρσης του lockdown

Ο πρωινός καφές του Μακρόν με τον Καστέξ σε κατάστημα του Παρισιού- βίντεο AP

Άνοιξε σήμερα η εστίαση στη Γαλλία - με περιορισμούς-  και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απόλαυσε τον πρωινό καφέ του με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, στον υπαίθριο χώρο μιας καφετέριας του Παρισιού.

Παρίσι: Η Disneyland ανοίγει τις πύλες της μετά από 7 μήνες lockdown

Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM μετέδωσε ότι το  κατάστημα που επισκέφθηκαν Μακρόν και Καστέξ, βρίσκεται στην οδό Μιρομενίλ στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο πρωινός καφές του Μακρόν με τον Καστέξ σε κατάστημα του Παρισιού- βίντεο AP

Ο πρωινός καφές του Μακρόν με τον Καστέξ σε κατάστημα του Παρισιού- βίντεο AP

«Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους, αν και οι Γάλλοι πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς πολλά από τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα εμπορικά καταστήματα της χώρας ανοίγουν σήμερα και πάλι.

Γαλλία: Πρώτο στάδιο άρσης του lockdown μετά από 6 μήνες 

Οι Γάλλοι απολαμβάνουν σήμερα το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες lockdown.

Γαλλία: Υιοθετήθηκε το υγειονομικό διαβατήριο - Τι περιλαμβάνει;

Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και μόνο μέχρι τις 21:00.

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία- φωτογραφία ΑΡ

Ωστόσο, ενώ οι Άγγλοι, για παράδειγμα, μπορούν πλέον από τη Δευτέρα να δειπνούν στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων και να πηγαίνουν στις παμπ, στη Γαλλία οι εσωτερικές αίθουσες των εστιατορίων δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν παρά στις 9 Ιουνίου στο 50% της χωρητικότητάς τους, αλλά πάντα με 6 άτομα το πολύ σε κάθε τραπέζι. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00. Τα εστιατόρια και τα καφέ θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν στο 100% της χωρητικότητάς τους στις 30 Ιουνίου.

Παρίσι: Γαλλική κουζίνα κατ' οίκον- Ιδιωτικός σεφ παρασκευάζει και σερβίρει

Εντούτοις, καθώς στη Γαλλία οι μολύνσεις επιβραδύνονται συνεχώς εδώ και τέσσερις εβδομάδες, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα μουσεία μπορούν και πάλι να υποδέχονται το κοινό, που θα φοράει μάσκα, με μέγιστα όρια χωρητικότητας. Ανοίγουν επίσης με μέτρα τα καταστήματα παιχνιδιών και ρούχων, που δοκιμάσθηκαν σκληρά από την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top