Γαλλία: Υιοθετήθηκε το υγειονομικό διαβατήριο - Τι περιλαμβάνει;

Θα επιτρέπει τις μετακινήσεις και την πρόσβαση σε εκδηλώσεις

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού συνεχίζονται σε όλον κόσμο

Η Εθνοσυνέλευση ψήφισε τελικά τη νύχτα της Τρίτης το νομοσχέδιο για την έξοδο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τη δημιουργία υγειονομικού πιστοποιητικού. 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε τελικά σε δεύτερη συζήτηση, το βράδυ της Τρίτης προς τη Τετάρτης μετά την απόρριψη του άρθρου 1 του κειμένου στην πρώτη συζήτηση. 

ΕΕ: Ξεκινούν οι τεχνικές δοκιμές του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το κείμενο εγκρίθηκε με 208 ψήφους έναντι 85. Το άρθρο 1 του κειμένου απορρίφθηκε, στην πρώτη ανάγνωση από τους βουλευτές του κόμματος MoDem, που είναι μέλη της πλειοψηφίας, αλλά πολύ επικριτικοί σχετικά με την «ασάφεια» του νομοσχεδίου. 

Το επίδικο άρθρο, το οποίο περιλαμβάνει το υγειονομικό πιστοποιητικό, τροποποιήθηκε και επικυρώθηκε τελικά: η μεταβατική περίοδος κατά την οποία η κυβέρνηση θα μπορεί να επιβάλει περιορισμούς στις ελευθερίες συντομεύτηκε, από τις 2 Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, και όχι  μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ένα μήνυμα που εστάλη στο MoDem.

Υπερψηφίστηκε το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το υγειονομικό πιστοποιητικό (pass sanitaire), το οποίο αρχικά προοριζόταν για τις μετακινήσεις  προς ή από το εξωτερικό, πρέπει να επιτρέπει την πρόσβαση σε σημαντικά γεγονότα με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ, πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top