Παρίσι: Γαλλική κουζίνα κατ' οίκον- Ιδιωτικός σεφ παρασκευάζει και σερβίρει

Το κλείσιμο των εστιατορίων δε στέρησε... την αγαπημένη συνήθεια των Γάλλων

Η σεφ Φατιχά Ελ-Καντάουι ετοιμάζει το γεύμα για την 35χρονη  Βαλερί Λακρουά και τη μητέρα της στο σπίτι τους- βίντεο από Reuters

Τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά στο Παρίσι λόγω του lockdown, όμως οι Παριζιάνοι μπορούν να απολαμβάνουν τη γαλλική κουζίνα με άλλο τρόπο. Πώς; Καλώντας ιδιωτικούς σεφ, οι οποίοι παρασκευάζουν τα πιάτα και τα σερβίρουν κατ’ οίκον.

Απόλαυσε από τον καναπέ σου, μια ξενάγηση στο Λούβρο!

Η Φατιχά Ελ-Καντάουι είναι μια σεφ, η οποία δέχεται παραγγελίες από ιδιώτες, πηγαίνει τα υλικά για την παρασκευή του φαγητού στα σπίτια τους και χρησιμοποιεί τον εξοπλισμό της κουζίνας τους για να ετοιμάσει και να τους σερβίρει πιάτα, που δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά των εστιατορίων. Πριν από την πανδημία ήταν πολυάσχολη. Αλλά σήμερα, όπως λέει, αναγκάζεται να απορρίπτει έως και 30 αιτήματα τον μήνα.

Η σεφ Φατιχά Ελ-Καντάουι ετοιμάζει το γεύμα για την 35χρονη  Βαλερί Λακρουά και τη μητέρα της- από Reuters

Η σεφ Φατιχά Ελ-Καντάουι ετοιμάζει το γεύμα για την 35χρονη  Βαλερί Λακρουά και τη μητέρα της- από Reuters

«Υπάρχει μεγάλη, πολύ μεγάλη ζήτηση. Αυτή η ζήτηση υπάρχει γιατί οι άνθρωποι αυτοί συνήθιζαν να πηγαίνουν σε εστιατόρια μια, δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα», εξηγεί.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελ-Καντάουι είχε κράτηση από την 35χρονη Βαλερί Λακρουά για να ετοιμάσει ένα γεύμα για εκείνη και τη μητέρα της.Μαγειρεύοντας στην κουζίνα της Λακρουά η σεφ έφτιαξε ένα φουά γκρα για ορεκτικό και ακολούθησε ένα σεβίτσε με φαγκρί και έπειτα ένα πιάτο με γαρίδες και χτένια.

Πάντως, οι υπηρεσίες της σεφ δεν είναι προσιτές για όλους. Ένα γεύμα για δύο κοστίζει 170 ευρώ. Η Ελ-Καντάουι λέει ότι τηρεί όλους τους κανόνες και δε δέχεται προσκλήσεις για περισσότερα από έξι άτομα ούτε εργάζεται μετά τις 7 μ.μ. που τίθεται σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς 

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και οι σεφ σε όλο τον κόσμο έχουν επινοήσει δημιουργικούς τρόπους για να συνεχίσουν τη δουλειά τους στη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει καταρρακώσει τη βιομηχανία τους.

Κάποιοι παρασκευάζουν υψηλής ποιότητας γεύματα για παράδοση κατ΄οίκον, ενώ άλλοι προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Γάλλοι περνούν περισσότερο χρόνο τρώγοντας ή πίνοντας σε σχέση με όλους τους άλλους λαούς των ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, επομένως το κλείσιμο της εστίασης τους έπληξε ιδιαιτέρως βαριά.

Γαλλία: Υπουργοί σε μυστικά δείπνα με φιλιά, χαβιάρι και σαμπάνια

Κάποιοι πελάτες έχουν αγνοήσει τους περιορισμούς για την πανδημία. Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 110 ανθρώπους να δειπνούν σε ένα κλειστό εστιατόριο του Παρισιού νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε πλάνα από ιδιωτικές βραδιές σε πολυτελείς αίθουσες που, όπως ανέφερε, ελήφθησαν από κρυφή κάμερα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top