Qantas: Πτήση προς το πουθενά για να θαυμάσουν την υπέρ - πανσέληνο

Τα εισητήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε 2,5 λεπτά - Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν

Qantas

Μια νέα πτήση προς το πουθενά προσφέρει εκ νέου η Qantas στους Αυστραλούς που επιθυμούν να θαυμάσουν την υπέρ πανσέληνο και την ολική σεληνιακή έκλειψη στα τέλη Μαΐου. Όσοι τυχεροί βρεθούν σε αυτή την πτήση θα πετάξουν στα 40.000 πόδια, ενώ όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν καθώς τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ξεπουλώντας μέσα σε 2,5 λεπτά. 

Ταξίδι: «Μυστηριώδεις πτήσεις» με προορισμό το πουθενά!

Στην πτήση αυτή κάνουν βόλτα τους ταξιδιώτες στον αέρα και τους επιστρέφουν εκεί ακριβώς από όπου τους πήραν. Τα εισιτήρια ξεκινούσαν από 499 δολάρια Αυστραλίας (318 ευρώ) για την οικονομική θέση, ενώ η business class (διακεκριμένη θέση) 1.499 αυστραλιανά δολάρια (955 δολάρια).

Όποιος τυχερός βρεθεί σε αυτή την πτήση θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την υπέροχη σεληνιακή θέα. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της εταιρίας συνεργάζεται με την αστρονόμο Δρ. Βανέσα Μος για να σχεδιάσει «τη βέλτιστη διαδρομή πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό».

Η Μος θα είναι επίσης πάνω στο αεροσκάφος για να διασκεδάσει τους ταξιδιώτες με γεγονότα και γνώσεις σχετικά με το σεληνιακό γεγονός της 26ης Μαΐου, το οποίο η NASA αποκαλεί «ματωμένη έκλειψη της Σελήνης».

Ροζ φεγγάρι: Μαγικές εικόνες από την πρώτη υπερπανσέληνο της χρονιάς

Ο λόγος που αποκαλείται υπέρ πανσέληνος είναι γιατί, σύμφωνα με τη ΝΑSΑ, το φεγγάρι θα βρίσκεται σε μια από τις κοντινότερες τροχιακές του θέσεις στη Γη - γεγονός που θα το καταστήσει μεγαλύτερο και φωτεινότερο στο ανθρώπινο μάτι.

Η ολική σεληνιακή έκλειψη, θα είναι ορατή από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί με το Boeing 787 Dreamliner και επιλέγεται επειδή διαθέτει μεγάλα παράθυρά που το καθιστούν ιδανικό για όποιον θέλει να κοιτάξει το φεγγάρι.

Η πτήση θα διαρκέσει τρεις ώρες, αναχωρώντας από το Σίδνεϊ και πετώντας πάνω από το λιμάνι της πόλης πριν ταξιδέψει πάνω από τα σύννεφα για να «πλησιάσει» το φεγγάρι και την έκλειψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top