Ελπιδοφόρος: Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία

Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης» είπε ο σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στη διάσταση που φανέρωσε η πανδημία, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Υπεραμυνόμενος της άποψης αυτής είπε ότι «Ο ορθός λόγος και η επιστήμη είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Αυτό που τον ξεχωρίζει από την υπόλοιπη δημιουργία. Η πίστη έχει τη δυνατότητα να υπερβαίνει την επιστήμη. Είναι η ικανότητα του Θεού, καμία φορά, να καταργεί τους νόμους της φύσης που ο ίδιος δημιούργησε».

Διευκρίνισε πως η πρότασή του για τη Θεία Μετάληψη την περίοδο της πανδημίας περιλάμβανε πολλαπλές λαβίδες, ξεχωριστές για τον κάθε έναν πιστό.

Τι ανέφερε για το κίνημα «Black lives matter»

Η εκκλησία της Αμερικής βρέθηκε στην πρώτη γραμμή την περίοδο του «Black Lives Matter». Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τόνισε πως «η φωνή της διαμαρτυρίας της εκκλησίας είναι αυτονόητη. Άλλωστε γι’ αυτά τα οποία θα κριθούμε είναι η ζωή, οι ελευθερία, οι συνθήκες διαβίωσης, η δημοκρατία, η υγεία. Αυτά βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος για την εκκλησία».

«Πηγαία και όχι για το φαίνεσθαι η θρησκευτικότητα του Μπάιντεν» 

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει έναν πηγαίο σεβασμό για τις θρησκείες. Το θρησκευτικό του συναίσθημα είναι πηγαίο και όχι για το φαίνεσθαι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ενώ αποκάλυψε πως σύντομα θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός  Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο τέλος Οκτωβρίου.

«Να αναθεωρήσει την απόφασή της για την Αγία Σοφία η Τουρκία»

Να αναθεωρήσει η Τουρκία την απόφασή της για την Αγία Σοφία ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καθώς, όπως τόνισε, «χρησιμοποίησε το απαράδεκτο δικαίωμα όπως λένε, του κατακτητή. Οι πρακτικές αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές». Τέλος  αναρωτήθηκε αν «η Τουρκία επιστρέφει στο οθωμανικό της παρελθόν, στην προ-δημοκρατική Τουρκία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top