Το παιχνίδι της πρόκλησης «παίζει» ο Τούρκος Υφυπ. Εξωτερικών

Μας κάνει «μαθήματα» σεβασμού θρησκευτικών ελευθεριών

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα και οι Τούρκοι ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τις αλήθειες που άκουσαν εντός έδρας. Με χρονοκαθυστέρηση προσπαθούν να «ρεφάρουν», βάζοντας τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών να μας κάνει «μαθήματα» σεβασμού θρησκευτικών ελευθεριών από Θεσσαλονίκη και Δυτική Θράκη, όπου περιοδεύει. 

Τουρκία: Σε απόγνωση ο Ερντογάν - Απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος Υφυπ. Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, έφτασε στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης. Αφού επισκέφθηκε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, δυο τζάμια της Θεσσαλονίκης και την Άνω Πόλη άρχισε τα δήθεν «μαθήματα» σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, κουνώντας μας το δάχτυλο.

Στις τουρκικές προκλήσεις, η ελληνική πλευρά απαντά ψύχραιμα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίζει: «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με την Τουρκία, αλλά από την άλλη πλευρά βάζουμε πολύ ξεκάθαρα όρια στο ποια συμπεριφορά μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Πάγωσε» η Τουρκία από τα αλλεπάλληλα διπλωματικά «χαστούκια»

Για την ώρα πάντως, οι Τούρκοι επιλέγουν μόνο το δρόμο της έντασης, λέγοντας κι από πάνω ότι εμείς είμαστε αυτοί που προκαλούμε. Αυτό είπε ο Υπ. Άμυνας Ακάρ και στη Λιβύη χθες και στην Τουρκία σήμερα. Οι δε αναλυτές, βγαίνουν με χάρτες στα τουρκικά κανάλια και σε prime time αναλύουν πώς θα εισβάλλουν στα ελληνικά νησιά. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top