ΗΠΑ: Τέλος η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους

Πάνω από 95 εκατ. Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού

Ξεπέρασαν συνολικά τα 32 εκατ. τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ / Reuters

Οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού δε χρειάζεται πλέον να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). 

Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Έτοιμο για χρήση στα μέσα Ιουνίου

«Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και θέλετε να συμμετάσχετε σε μια μικρή συγκέντρωση με άτομα εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα (..) επιστημονικά δεδομένα δείχνουν πως μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια, χωρίς μάσκα», δήλωσε η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των CDC, της κύριας ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας των ΗΠΑ.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να συνιστούμε να φοράτε μάσκα κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων και σε πολυσύχναστα μέρη, όπως σε γεμάτα γήπεδα ή συναυλίες», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα δε χρειάζεται να φορούν μάσκα σε υπαίθρια εστιατόρια με φίλους.

«Σήμερα είναι μια μέρα που μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω στην κανονικότητα του παρελθόντος», δήλωσε η Ουαλίνσκι. «Εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, τα πράγματα είναι πολύ πιο ασφαλή για εσάς από εκείνους που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί» συμπλήρωσε.

Κορωνοϊός: Ελάχιστα τα ποσοστά λοίμωξης σε πλήρως εμβολιασμένους

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna ή δύο εβδομάδες μετά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Η ουσία είναι ξεκάθαρη. Εάν εμβολιάζεστε, μπορείτε να κάνετε περισσότερα πράγματα με μεγαλύτερη ασφάλεια τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενθαρρύνοντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Για εσάς που δεν έχετε κάνει το εμβόλιο ακόμα, ειδικά αν είστε νεότεροι ή πιστεύετε ότι δεν το χρειάζεστε, αυτός είναι ένας άλλος σπουδαίος λόγος να πάτε και να εμβολιαστείτε τώρα» δήλωσε.

ΗΠΑ: Πάνω από 95 εκατ. Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Ο συνολικός αριθμός μολύνσεων με COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε τα 32,11 εκατομμύρια τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Κέντρο Επιστήμης και Μηχανικής Συστημάτων (CSSE) στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Ο αριθμός των περιπτώσεων COVID-19 στις ΗΠΑ είχε αυξηθεί σε 32.119.748 με συνολικά 572.625 θανάτους τη Δευτέρα, σύμφωνα με το CSSE. Την ίδια στιγμή, έχουν χορηγηθεί περίπου 230 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε ολόκληρη τη χώρα από τη Δευτέρα.

Επί του παρόντος, υπάρχουν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι, αντιπροσωπεύοντας το 28,9% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Περίπου 140 εκατομμύρια Αμερικανοί έλαβαν τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, αντιπροσωπεύοντας το 42,5% του πληθυσμού.

Μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων, 37 εκατομμύρια είναι άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω, αντιπροσωπεύοντας το 67,7%, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top