Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Έτοιμο για χρήση στα μέσα Ιουνίου

Κάθε χώρα θα αποφασίζει πώς θα το χρησιμοποιεί

Σε δύο ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ στα μέσα Ιουνίου θα είναι έτοιμο προς χρήση. 

Η ελεύθερη μετακίνηση χωρίς περιορισμούς και τα ασφαλή ταξίδια θα γίνονται με το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό. Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι διαβατήριο αλλά ένα πάσο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή που δείχνει αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, αν έχει αρνητικό μοριακό τεστ ή αν έχει νοσήσει και είναι καλά.

Ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό: Τι συζητούν οι χώρες της Ε.Ε;

Κάθε χώρα θα αποφασίζει και πώς θα το χρησιμοποιεί στο εσωτερικό της. Παράδειγμα αποτελεί η Σουηδία που θα έχει το πάσο αυτό για συναυλίες, θέατρα και αθλητικές εκδηλώσεις. Έτσι δίνεται κίνητρο στους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς θα χρειάζονται το πιστοποιητικό για βασικές ανάγκες. Η Εσθονία σκοπεύει να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κυκλοφορία για όσους θα έχουν το πιστοποιητικό.

Το ψηφιακό, πράσινο πιστοποιητικό ήταν ιδέα του Έλληνα πρωθυπουργού και από τα μέσα Ιουνίου θα μπει στις ζωές μας, χαροποιώντας και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top