Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκάλεσε μυστικό οικογενειακό συμβούλιο

Τα σενάρια της διαδοχής

Στιγμιότυπα από την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου - AP

Εξελίξεις στη βρετανική βασιλική οικογένεια φαίνεται ότι φέρνει ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου. Μπορεί η βασίλισσα Ελισάβετ να παραμένει τυπικά στα καθήκοντά της, ωστόσο, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες τα του παλατιού, θα υπάρξει αναδιοργάνωση και διαμοιρασμός καθηκόντων, μετά και από την παραίτηση του Χάρι από τα βασιλικά του καθήκοντα. 

Συντετριμμένη η Βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον πρίγκιπά της

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελισάβετ έχει συγκαλέσει μυστικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες, στο οποίο θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με αποκλειστικό θέμα το μέλλον της οικογένειας και της βρετανικής μοναρχίας. 

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Ο Κάρολος και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας συνόδευσαν το φέρετρο του πρίγκιπα Φίλιππου - AP Images

Η Ελισάβετ φέρεται να έχει σκοπό να συζητήσει με τους δύο διαδόχους του θρόνου ποιοι θα εργαστούν για το παλάτι και ποιες ακριβώς θα είναι οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντά τους. 

Κηδεία Φίλιππου: Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον πατέρα του ο Κάρολος

Αρκετοί αναλυτές του παλατιού αναφέρουν ότι πιθανόν σε αυτό το κεκλεισμένων των θυρών συμβούλιο θα συζητηθεί και το ζήτημα της διαδοχής της, αλλά και η ανάγκη ενός… rebranding του θεσμού της βασιλείας. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του Φίλιππου

Η βασίλισσα Ελισάβετ εδώ και καιρό αναζητά τρόπους για να εκσυγχρονίσει την εικόνα της μοναρχίας - AP Images

Είναι άλλωστε γνωστή η συζήτηση που γίνεται εδώ και καιρό για την ανάγκη ανανέωσης της εικόνας της μοναρχίας, ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εποχής. 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το τελευταίο αντίο στον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσκόπηση της εταιρείας Deltapoll δίνει σαφές προβάδισμα για τη διαδοχή στον Ουίλιαμ, έναντι του Καρόλου, καθώς η πλειονότητα των Βρετανών θα ήθελε να είναι εκείνος που διαδεχθεί την Ελισάβετ στον θρόνο. 

Ουίλιαμ και Κέιτ

Οι Βρετανοί προτιμούν τον Ουίλιαμ για διάδοχο της Ελισάβετ από τον Κάρολο - AP Images

Πάντως, όσοι ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στο Μπάκιγχαμ θεωρούν πως ο Κάρολος είναι αυτός που θα χριστεί βασιλιάς και αυτό πιθανόν να μην αργήσει να γίνει. 

Κηδεία Φιλίππου: Λάβαρο με ελληνικό σταυρό στο φέρετρό του

Εδώ και χρόνια άλλωστε η μητέρα του, του έχει παραχωρήσει πολλές από τις αρμοδιότητές της, αλλά και πάλι θα χρειαστεί τη βοήθεια κι άλλων ατόμων της βρετανικής βασιλικής οικογένειας για να ανταπεξέλθει. 

Ο Κάροςλος στην κηδεία του πατέρα του

Θεωρείται βέβαιο ότι ο Κάρολος θα είναι εκείνος που θα διαδεχθεί την Ελισάβετ - AP Images

Η αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ μειώνει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των διαθέσιμων ατόμων που μπορούν να βοηθήσουν τον μονάρχη σε ρόλους υψηλού προφίλ. 

Ο Ουίλιαμ και ο Χάρι

Πιθανόν και ο Χάρι να βοηθήσει στην αλλαγή της εικόνας της βασιλικής οικογένειας, αν τελικά τα βρει με τον αδελφό και τον πατέρα του - AP Images

Στην προσπάθεια λοιπόν ανανέωσης της εικόνας του παλατιού, δεν αποκλείεται οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο. Επίσης πιθανόν να βρεθεί περισσότερο στο προσκήνιο και η σύζυγος του πρίγκιπα Έντουαρντ, η Κόμισσα του Wessex, Σοφία, η οποία στηρίζει αυτήν την περίοδο του πένθους τη βασίλισσα. 

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ποιοι είναι οι «χρυσοί» κληρονόμοι της περιουσίας του

Η Δούκισσα του Wessex

Η Δούκισσα του Wessex φαίνεται ότι είναι ένα πρόσωπο στο οποίο επενδύει πολλά η Ελισάβετ - AP Images

Ο Κάρολος και ο Ουίλιαμ φυσικά θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ο Χάρι. Μετά την παρουσία του στην κηδεία του παππού του, γίνονται προσπάθειες για την επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επανασύνδεσή του με την υπόλοιπη οικογένεια. 

Πρίγκιπας Harry: «Παππού σε ευχαριστώ που πάντα ήσουν ο εαυτός σου»

Βέβαια σε αυτό το θέμα λόγο θα έχει και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία, αν κρίνουμε από τη συνέντευξη στην Όπρα, δεν είναι πρόθυμη να αφήσει τα περασμένα… ξεχασμένα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top