Μπουρλά: «Πιθανό να χρειαστεί και τρίτη δόση για το εμβόλιο της Pfizer»

«Ρεαλιστική η επιστροφή στην κανονικότητα τέλος του φθινοπώρου»

Βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (25/01) σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού του πεθερού του Αλβέρτου Μπουρλά.

Μία τρίτη δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό μέσα σε 12 μήνες, ίσως χρειαστούν οι πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της Pfizer σύμφωνα με όσα είπε στο CNBC ο CEO της εταιρίας, Αλβέρτος Μπουρλά.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προστατέψουμε την ομάδα ανθρώπων που μπορεί να είναι ευπαθείς στον ιό»

Ωστόσο, θεωρεί ρεαλιστική θεωρεί την επιστροφή στη φυσιολογική ζωή στα τέλη του φθινοπώρου. Όπως είπε σε συνέντευξή του, «αυτό αποδείχθηκε από την εμπειρία του Ισραήλ, όπου μεγάλα τμήματα του πληθυσμού έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Biontech/Pfizer, τονίζοντας ότι «ο κορωνοϊός θα γίνει σαν ένα είδος γρίπης».

Pfizer: Ασφαλές το εμβόλιο για τα παιδιά 12 ετών και άνω

«Θα εμβολιαστούμε και θα ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. Το εμβόλιο των εταιρειών Biontech/Pfizer είναι 97% αποτελεσματικό και βοηθά, επίσης, στην καταπολέμηση των ιδιαίτερα μεταδοτικών γνωστών παραλλαγών του ιού Sars-Cov-2 που οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες. Εάν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, αυτές θα μπορούσαν να καταπολεμηθούν γρήγορα με περαιτέρω εξελίξεις του εμβολίου mRNA»

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε επίσης ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, επιτρέπει την κατά πολύ ταχύτερη ανάπτυξη εμβολίων σε σχέση με το παρελθόν: «Μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πολύ γρήγορα οποιαδήποτε παραλλαγή του ιού», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, οι δύο εταιρίες θα παραδώσουν 250 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τετραπλάσιες  σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

Τέλος,  υπενθύμισε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός: «Τα εμβόλια έχουν ανεκτίμητη τιμή. Σώζουν ανθρώπινες ζωές, επιτρέπουν να ανοίξουν ξανά οι οικονομίες», λέγοντας ότι δεν είναι ακριβά αφού κοστίζουν όσο ένα γεύμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top