Πρίγκιπας Φίλιππος: «Άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων» δήλωσε ο Τζόνσον

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέτισε φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου
Η Βουλή των Κοινοτήτων στη Μεγάλη Βρετανία απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, κρατώντας ενός λεπτού σιγή πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση στη μνήμη του.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η κηδεία του θα «γιατρέψει» τη βασιλική οικογένεια;

Η ομιλήτρια Lindsay Hoyle είπε ότι ο πρίγκιπας «ποτέ δεν απογοήτευσε τη βασίλισσα» στη μακροχρόνια θητεία του στη χώρα και είπε ότι ήταν «χωρίς αμφιβολία ο πατέρας του έθνους». Βουλευτές βρέθηκαν δια ζώσης στη Βουλή ενώ άλλοι την παραλοκούθησαν τα αφιερώματα μέσω βιντεοκλήσεων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τζόνσον: «Άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων»

Με τη σειρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «άγγιξε τις ζωές εκατομμυρίων» με τις «νέες ιδέες» του και είχε μια «ασύγκριτη καριέρα συμβουλών και υποστήριξης».

«Προσέφερε μια συγκεκριμένη υπηρεσία την οποία, όπως εγώ πιστεύω, εμείς στη Βουλή (των Κοινοτήτων) γνωρίζουμε πως στις καρδιές μας ήταν η σπουδαιότερη από όλες: η αδιάκοπη αγάπη που έδωσε στην Αυτή Μεγαλειότητα τη βασίλισσα, ως υποτελής με όλο του το είναι, όπως ο ίδιος είπε κατά την ενθρόνισή της. Την υποστήριζε καθόλη τη διάρκεια αυτής της φανταστικής δεύτερης Ελισαβετιανής εποχής, της πιο μακράς έως σήμερα ηγεμονίας σε οποιαδήποτε μοναρχία στην ιστορία μας» συνέχισε. 

Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δε θα είναι το ίδιο μετά την απουσία του Δούκα του Εδιμβούργου.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Η επιθυμία του για τον τρόπο μεταφοράς του στο Ουίνσδορ

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, είπε ότι ο δούκας ήταν ένας άνθρωπος «μπροστά από την εποχή του».

Συνολικά 136 βουλευτές απέτισαν φόρο τιμής στον πρίγκιπα κατά τη διάρκεια της συνόδου των Κοινοτήτων που ξεκίνησε στις 2.30 μ.μ. και τελείωσε στις 10.15 μ.μ. τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης της Σκωτίας είπε ότι ο δούκας αντιμετώπισε την «πρόκληση» να παντρευτεί με μια «ισχυρή γυναίκα» κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία οι άνδρες κατείχαν συνήθως θέσεις εξουσίας, αλλά ήταν «αφοσιωμένος στο να στηρίζει τη Βασίλισσα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top