Πυροβολισμοί σε σχολείο: Μαθητής ο δράστης που έπεσε νεκρός

Άνοιξε πυρ μέσα στις τουαλέτες εναντίον των αστυνομικών

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε σχολείο της πόλης Νόξβιλ στο Τενεσί των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μαθητή του σχολείου, ο οποίος μετά την επίθεση είχε ταμπουρωθεί στις τουαλέτες και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας έναν από αυτούς. 

αστυνομικοί στο σχολείο όπου έγινε η ένοπλη επίθεση στο Τενεσί

Στις 15:15, τοπική ώρα, σήμανε συναγερμός στο αστυνομικό τμήμα του Νόξβιλ, μετά από αναφορά για πυροβολισμούς στο Magnet High School στο Όστιν Ιστ. 

Η αστυνομία αρχικά έκανε λόγο για «αρκετά» θύματα. Το λύκειο και η γύρω περιοχή αποκλείστηκαν, ενώ ανάστατοι γονείς έσπευσαν στο σημείο μετά από οδηγίες της αστυνομίας για να παραλάβουν τα παιδιά τους από την πίσω έξοδο. 

Αστυνομικοί απέκλεισαν το σχολείο στο Τενεσί

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από σφαίρα του δράστη στον μηρό,  νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Τενεσί.

«Έχει τις αισθήσεις του και το ηθικό του είναι καλό. Θα είναι εντάξει. Τον ευχαρίστησα διότι έβαλε τη ζωή του σε κίνδυνο για να προστατεύσει τους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου. Είπε πως προτιμούσε να πάθει κακό εκείνος, παρά οποιοσδήποτε άλλος», δήλωσε η δήμαρχος της Νόξβιλ, Ίντια Κίνκανον, στο CBS News. 

Το σχολείο όπου έγινε η επίθεση στο Τενεσί

Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό εκτυλίσσεται στην κοινότητα Όστιν-Ιστ. Φέτος έχουν σημειωθεί αρκετές ένοπλες επιθέσεις. Τέσσερις μαθητές του συγκεκριμένου λυκείου έχουν σκοτωθεί μέσα στους τελευταίους μήνες σε τέτοια συμβάντα, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Ο Μπιλ Λι, ο κυβερνήτης του Τενεσί, που πριν από μερικές ημέρες υπέγραψε νόμο που θα επιτρέψει στους πολίτες που κατέχουν νόμιμα όπλα να τα φέρουν χωρίς άδεια από τον Ιούλιο σε δημόσιους χώρες, χαρακτήρισε «τραγικό» και «πολύ δύσκολο» το χθεσινό συμβάν. 

Ασθενοφόρο παρέλαβε τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στην επίθεση στο σχολείο του Τενεσί

Οι πυροβολισμοί μέσα σε σχολεία αποτελούν πλέον μάστιγα στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στο Κολουμπάιν (Κολοράντο) τον Απρίλιο του 1999.
Από τα μέσα Μαρτίου, στις ΗΠΑ οι μαζικές ένοπλες επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Στην Ατλάντα, στην Τζόρτζια (8 νεκροί), στο Μπόλντερ, στο Κολοράντο (10 νεκροί), στο Όραντζ, στην Καλιφόρνια (4 νεκροί, ανάμεσά τους ένα αγοράκι 9 ετών) είναι τα τελευταία περιστατικά που έχουν συνταράξει την αμερικανική γνώμη. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάστημα εταιρείας επίπλωσης για την οποία εργαζόταν στο Τέξας, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους έξι, πριν συλληφθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top