Ισπανία: Μαθητές κάνουν μάθημα στην παραλία με μάσκες και αποστάσεις

Μία πρωτότυπη επιστροφή στη σχολική καθημερινότητα

Σχολείο στην Ισπανία μετέφερε τις σχολικές αίθουσες στην παραλία. Video Reuters

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να επιστρέψουν ξανά οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση βρήκε ένα σχολείο στην Ισπανία, έπειτα από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης και εκπαίδευσης με φυσική παρουσία των μαθητών, αλλά με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Έτσι, ένα σχολείο στην περιφέρεια της Μούρθια, στην Ισπανία, μετέφερε τις τάξεις στην παραλία με σκοπό να συνδυάσει τον καθαρό αέρα με ένα νέο τρόπο διδασκαλίας.

σχολείο Ισπανία

Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, μαθητές φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες κάθισαν μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές πράσινων θρανίων τοποθετημένων με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάνω στις αμμουδιές της Playa de los Nietos (Η Παραλία των Εγγονιών).

σχολεία Ισπανία

Κάποιοι μαθητές, ξυπόλητοι, βύθισαν τα πόδια τους στην άμμο καθώς έπαιζαν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι μάζευαν τα τετράδιά τους για να μην τους πάρει τα χαρτιά ο αέρας.

μαθήματα σε παραλία στην Ισπανία

Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως «Καθαρός Αέρας», που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 μέσω και της διδασκαλίας σε ανοιχτό χώρο.

Οι δάσκαλοι ξεκίνησαν να προετοιμάζουν την παραλία στις 08:00. Οκτώ τμήματα συμμετείχαν στα εικοσάλεπτης διάρκειας μαθήματα και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονταν στα διάφορα σημεία της παραλίας.

Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών και παραμένουν στη «φούσκα της τάξης» τους και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top