Παρίσι: Βρώμικη η Πόλη του Φωτός- Οι φωτογραφίες που κατακλύζουν το twitter

Για εκστρατεία σπίλωσής της, κάνει λόγο η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας

σκουπίδια Παρίσι

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας, το τελευταίο διάστημα, με τους βρώμικους δρόμους στο Παρίσι. «Βομβαρδίζουν» μάλιστα το Twitter με φωτογραφίες και βίντεο από την Πόλη του Φωτός «πνιγμένης» στα σκουπίδια, με το hashtag #saccageparis να έχει γίνει viral.

Οι εικόνες δείχνουν μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Εκτός από τα σκουπίδια σε δρόμους, πάρκα, ακόμη και στον Σηκουάνα, δημοσιεύονται φωτογραφίες από σπασμένα παγκάκια, πασσάλους χωρίς πινακίδες σήμανσης κ.α.

Oι κάτοικοι στρέφονται κατά της σοσιαλίστριας δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, η οποία φημολογείται έντονα ότι θα κατέβει υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2022.

Τι απαντά το δημαρχείο του Παρισιού

«Όπως όλες οι πόλεις της Γαλλίας, το Παρίσι αντιμετωπίζει αστάθεια και προβλήματα ρύθμισης του δημόσιου χώρου», δήλωσε το δημαρχείο σε δήλωση του στο Twitter, κατηγορώντας τους χρήστες ότι δημοσίευσαν φωτογραφίες πριν από την παρέμβαση των ομάδων καθαρισμού.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στις ομάδες καθαρισμού της πόλης μειώθηκαν κατά περίπου 10% λόγω των περιπτώσεων Covid ή της αυτοαπομόνωσης που αναγκάστηκαν να μπουν λόγω επαφής με κρούσμα. 

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό - φωτογραφία ΑΡ

Η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό - φωτογραφία ΑΡ

«Η πόλη του Παρισιού είναι ο στόχος μιας εκστρατείας σπίλωσης μέσω του #saccageparis», ανέφερε το δημαρχείο.

«Πυρά» από τους δεξιούς αντιπάλους της δέχεται η δήμαρχος του Παρισιού

Οι δεξιοί αντίπαλοί της Ινταλγκό στο δημοτικό συμβούλιο εξαπέλυσαν επίθεση στη δήμαρχο, ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του σώματος για να συζητηθεί η καθαριότητα του Παρισιού.

«Ήρθε η ώρα η κυρία Hidalgo και οι σύμμαχοί της να ανοίξουν τα μάτια τους για την παρακμή του Παρισιού», δήλωσε η πρώην υπουργός Rachida Dati, η οποία απέτυχε από την Ινταλγκό στις εκλογές του περασμένου έτους και ηγείται της 7ης περιφέρειας της πόλης.

Η ακροδεξιά ηγέτης Μαρίν Λεπέν πρόσθεσε σε ένα tweet ότι «η υποβάθμιση της όμορφης πρωτεύουσας μας από την ομάδα της Ινταλγκό είναι ένα εθνικό τραύμα που δεν μπορεί να αφήσει κανένα Γάλλο άτομο αδιάφορο».

Η εκστρατεία και το hashtag ξεκίνησε από έναν ανώνυμο χρήστη Twitter με το ψευδώνυμο @PanamePropre, ο οποίος είχε γράψει «δε δεχόμαστε πλέον ένα Παρίσι που έχει γίνει βρώμικο και άσχημο». Ο χρήστης έγραψε ότι όταν ξεκίνησε η καμπάνια #saccageparis, ποτέ  δεν πίστευε ότι θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top