Το πείραμα της Ισπανίας: 5.000 άτομα σε ροκ συναυλία

Με μάσκες και rapid tests

Η Ισπανία το τόλμησε και χθες το βράδυ 5.000 λάτρεις της ροκ μουσικής παρακολούθησαν από κοντά μια sold out συναυλία στη Βαρκελώνη, μετά από έναν χρόνο καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Συναυλία στη Βαρκελώνη

Οι φανατικοί θαυμαστές του συγκροτήματος Love of Lesbian, έφτασαν στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι αφού πρώτα είχαν υποβληθεί σε rapid test και φορώντας πάντα τη μάσκα τους. 

Κορωνοϊός: 3.133 νέα κρούσματα και 72 νεκροί

Οι 5.000 θεατές θερμομετρήθηκαν πριν μπουν στο στάδιο και δεν ήταν υποχρεωμένοι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις για να απολαύσουν τη συναυλία. 

Γέμισε το στάδιο Παλάου Σαν Ζόρντι στη Βαρκελώνη

«Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ», δήλωσε μετά τη συναυλία ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές».

Μαδρίτη: Ισπανικές σημαίες κυμάτισαν προς τιμήν των νεκρών από κορωνοϊό

Η ατμόσφαιρα στη συναυλία θύμιζε τις προ covid εποχές. Ο κόσμος χόρευε ο ένας δίπλα από τον άλλον, τραγουδούσε με τα πρόσωπα καλυμμένα με μάσκες και κατάφερε να ξεδώσει και να εκτονωθεί μετά από τόσους μήνες περιορισμών και φόβου.

Συναυλία Βαρκελώνη με μάσκες

«Καλώς ήλθατε σε μια από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας!», είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Σάντι Μπαλμές, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.

Η συναυλία έγινε με την άδεια της κυβέρνησης και ήταν μια δοκιμή για να διαπιστωθεί αν μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι παρόμοιες εκδηλώσεις, που είναι τόσο σημαντικές για την επιβαρυμένη ψυχολογία του κόσμου. 

5.000 άτομα σε συναυλία στη Βαρκελώνη

«Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα χθες Σάββατο ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα. 

Ανησυχία στην Ισπανία: Με κατάθλιψη ένα στα έξι παιδιά κατά την καραντίνα

Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Με μάσκα αλλά χωρίς αποστάσεις όσοι πήγαν στη συναυλία στη Βαρκελώνη

«Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα», δήλωσε ο δρ Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, γιατρός που επέβλεψε τη διεξαγωγή των τεστ. Αυτοί δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει αυπνία, η οποία «κρύβει» κατάθλιψη!

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των test, στα οποία υποβλήθηκαν μετά από 10 – 15 λεπτά μέσω ειδικής εφαρμογής στα κινητά τους. Επίσης το rapid test και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου. 

«Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», δήλωσε ο 49χρονος Ραμόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top