Επικοινωνία με τον Μπάιντεν επεδίωξε ο Ερντογάν την 25η Μαρτίου

Λίγο μετά την επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν επεδίωξε ο Ερντογάν. Ρεπορτάζ του Δημήτρη Σουλτογιάννη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να επιδιώκει Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής τρώει… πόρτα.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Star στην Ουάσιγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη, ανήμερα της εθνικής μας επετείου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν μίλησε τηλεφωνικά για πρώτη φορά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Άγκυρα χτύπησε και αυτή την πόρτα του Λευκού Οίκου, ζητώντας ένα τηλεφώνημα του πλανητάρχη με τον Ερντογάν.

Μπάιντεν: Το τηλεφώνημα σε Μητσοτάκη και το μήνυμα στους ομογενείς

ΕΕ για Τουρκία: Τέλος στη συνεργασία αν συνεχίσει τις προκλήσεις

Συγκεκριμένα, έγινε επίσημο αίτημα (request), όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, αλλά ο Λευκός Οίκος απάντησε ότι το πρόγραμμα του Προέδρου εχθές ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο. Είναι γνωστό ότι η Τουρκία προσπαθεί να ξεκινήσει διάλογο με την νέα αμερικανική ηγεσία και τον πρόεδρο Μπάιντεν, παρόλα αυτά η επιμονή της τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μετά και το πέρας της επικοινωνίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκαλεί αίσθηση.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top