Κορωνοϊός Βρετανία: Βαριά πρόστιμα για όσους πάνε διακοπές εκτός χώρας

Σε εφαρμογή νέος νόμος - Ποιες είναι οι εξαιρέσεις, μέχρι πότε θα ισχύσει

Ένα κερί στο κατώφλι της 10 Downing Street και συμβολικές κινήσεις στο Λονδίνο για τα θύματα της πανδημίας στη Βρετανία, ακριβώς έναν χρόνο μετά το πρώτο lockdown στη χώρα- ΑΡvideohub 23/3/21

Σε εφαρμογή μπαίνει νέος νόμος στη Βρετανία λόγω Covid, ο οποίος απαγορεύει τον τουρισμό και τα ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, χωρίς σοβαρό λόγο. Μεταξύ των εξαιρέσεων στα αυστηρά μέτρα είναι τα ταξίδια για επίσκεψη σε ετοιμοθάνατο συγγενή ή κηδεία, εργασία ή υγεία, μετακόμιση, για οικογενειακούς λόγους ή για την προσωπική ασφάλεια των ατόμων που πρέπει να ταξιδέψουν.

Μ.Βρετανία: Επιστρέφουν στην κανονικότητα έως τα τέλη Ιουνίου

Μάλιστα, τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν και τις 5.000 λίρες Αγγλίας (5.800 ευρώ), ενώ 220 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για όσους δε συμπληρώσουν τη φόρμα ενημέρωσης για το ταξίδι τους.

Κορωνοϊός: Οι Βρετανοί ενδέχεται να μην κάνουν φέτος καλοκαιρινές διακοπές

Οι περιορισμοί δεν περιλαμβάνουν την Κοινή Περιοχή Ταξιδιών όπως την Ιρλανδία και τη Νήσο του Μαν, αλλά θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην χρησιμοποιηθούν αυτές οι περιοχές για την παράκαμψη του νόμου.

Αναθεώρηση του νόμου για τα ταξίδια από τη Βρετανία στις 17 Μαΐου 

Ο νόμος Covid ισχύει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά θα γίνεται αναθεώρηση σε κάθε βήμα χαλάρωσης των μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση.  Η πρώτη έκθεση από την Ειδική Ομάδα της κυβέρνησης για τα Ταξίδια θα ανακοινωθεί στις 12 Απριλίου, οπότε ανοίγουν οι κήποι των παμπ στο κοινό. Μετά, στις 17 Μαΐου οπότε επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως και 10.000 ατόμων και τέλος στις 21 Ιουνίου.

Αυτά τα νέα δεν είναι και πολύ ευχάριστα για τη χώρα μας που αναμένεται να ανοίξει τον τουρισμό της στις 14 Μαΐου, καθώς «πόνταρε» και στους Βρετανούς τουρίστες που κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα. 

Τον περασμένο μήνα, όταν ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον το χρονοδιάγραμμα εξόδου της Αγγλίας και το άνοιγμα των συνόρων για ταξιδιώτες από τις 17 Μαΐου, οι κρατήσεις διακοπών για την Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου πήραν «φωτιά». Ωστόσο, μετέωρο μένει το αν θα ακυρωθούν έως τότε ή αν η βρετανική κυβέρνηση θα τα επιτρέψει από τις 17 Μαΐου. 

«Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες με ή χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Ryanair: Οι Βρετανοί θα κάνουν θερινές διακοπές φέτος στην Ευρώπη

Πάντως, η Ryanair είναι αρκετά βέβαιη ότι οι Βρετανοί θα κάνουν διακοπές στην Ευρώπη τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας για την τουριστική βιομηχανία. 

Ο Μάικλ Ο' Λίρι, διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης στην Ευρώπη αεροπορικής εταιρίας, δήλωσε ότι η αυξανόμενη αισιοδοξία του βασίζεται στους ταχείς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Βρετανία, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη χορηγηθεί μία δόση σε πάνω από τους μισούς ενήλικες στη χώρα.

«Νομίζω ότι υπάρχει μια εύλογη προοπτική, υψηλότερη του 50%, ότι βρετανικές οικογένειες θα κάνουν διακοπές τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θεωρητικά, στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία όπως συνήθως» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top