Μαϊάμι: Το spring break έφερε χάος στους δρόμους

Συλλήψεις και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ.

Σε μαζικές συλλήψεις και χρήση πιπεριού προχώρησε η αστυνομία του Μαϊάμι Beach, σε μια προσπάθεια να λάβει έκτακτα μέτρα για να αναχαιτίσει το πλήθος κόσμου που επέλεξε να γιορτάσει το «Spring Break» -τις ανοιξιάτικες διακοπές των κολεγίων και των πανεπιστημίων των ΗΠΑ-, χωρίς μάσκες. 

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου είχε συλλάβει τουλάχιστον δώδεκα άτομα, λίγο μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Dan Gelber, ο οποίος επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στις 8 μ.μ, σημειώνοντας στο CNN ότι τα πλήθη που κατέβηκαν πρόσφατα στην πόλη είναι «περισσότερα από όσα μπορούμε να χειριστούμε». 

Sping Break: Πλήθος κόσμου στη δημοφιλή παραλία Clearwater, στην πόλη Τάμπα της Φλόριντα την 1-3-21- φωτογραφία ΑΡ

Sping Break: Πλήθος κόσμου στη δημοφιλή παραλία Clearwater, στην πόλη Τάμπα της Φλόριντα την 1-3-21- φωτογραφία ΑΡ

Το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες φοιτητές παρέμειναν στους δρόμους μετά τις 8 μ.μ. Με τις σειρήνες των περιπολικών να ηχούν ασταμάτητα, η αστυνομία άνοιξε πυρ με μπάλες πιπεριού - ένα χημικό παρόμοιο με τις μπάλες βαφής - στο πλήθος.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι συνελήφθησαν και οκτώ πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν από την Παρασκευή που είναι σε ισχύ το sping break, σύμφωνα με ένα tweet από το αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι Μπιτς την Κυριακή.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την Τρίτη και οι δρόμοι για το Μαϊάμι από την ηπειρωτική χώρα θα είναι κλειστοί από τις 9 μ.μ. για τις επόμενες νύχτες.

Γιόρτασαν το καρναβάλι στη Μασσαλία παρά το αυστηρό lockdown στη Γαλλία

Το Παρίσι και άλλες 15 περιοχές θα βρίσκονται σε lockdown για τέσσερις εβδομάδες. Η κατάσταση στα γαλλικά νοσοκομεία είναι στο κόκκινο και η κυβέρνηση Μακρόν δεν βλέπει άλλη λύση προς το παρόν. Tην ίδια ώρα όμως στη Μασσαλία,  6.500 νέοι είπαν να γιορτάσουν το καρναβάλι, παρά την έξαρση της πανδημίας στη χώρα.

Η Μασσαλία δεν ανήκει στις 16 περιφέρεις που έχουν αυστηρό lockdown. Ωστόσο απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις.

Ταραχές στη Βρετανία εναντίον νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες 

Ταραχές ξέσπασαν και στο Μπρίστολ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης εναντίον του νομοσχεδίου που θα δίνει στην αστυνομία ευρύτερες εξουσίες για να περιορίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας την απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας.

Οι διαδηλωτές εκτόξευαν βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών και σκαρφάλωσαν στα περιπολικά. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν με γκλομπ και ασπίδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top