Βρετανία: Από Ελλάδα τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα το καλοκαίρι

Τι αναφέρει πρόσφατη έρευνα;

Βρετανία - Ελλάδα τουρίστες

Η Ελλάδα ήταν η χώρα από την οποία «εισήχθησαν» οι περισσότερες λοιμώξεις Covid στη Βρετανία από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο πέρυσι, όπως αναλύει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας και η Κοινοπραξία Γονιδιωματικής Ανάλυσης COVID-19.

Times: Η Ελλάδα σκέφτεται άνοιγμα συνόρων για τους Βρετανούς τουρίστες

Συγκεκριμένα το 21% των εισαγόμενων κρουσμάτων εκείνης της περιόδου αντιστοιχούσε στην Ελλάδα με την Κροατία και την Ισπανία να ακολουθούν σε ποσοστά 16% και 14%.

Η ανάλυση υποδεικνύει ότι οι ταξιδιώτες που επέστρεφαν από χώρες που δε βρίσκονταν σε «κόκκινο συναγερμό» και δεν υποβάλλονταν σε υποχρεωτική καραντίνα κατά την άφιξή τους, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό.

Η υποχρεωτική καραντίνα για αφίξεις από την Ελλάδα ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο, γεγονός που όχι μόνο επηρέασε τις μετακινήσεις των τουριστών μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, αλλά και τη διασπορά του ιού, όταν οι άνθρωποι αυτοί επέστρεφαν επί βρετανικού εδάφους. 

Η ανάλυση της έρευνας που δεν έχει ελεγχθεί ακόμα από ανεξάρτητους επιστήμονες, βασίστηκε σε στοιχεία από το κυβερνητικό πρόγραμμα ιχνηλάτησης επί 4.207 επιβεβαιωμένων φορέων του ιού που είχαν ταξιδέψει εκείνο το διάστημα στο εξωτερικό. Συνολικά 882 από τους φορείς που διαγνώστηκαν θετικοί, είχαν επιστρέψει από την Ελλάδα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top