Times: Η Ελλάδα σκέφτεται άνοιγμα συνόρων για τους Βρετανούς τουρίστες

«Παγώνει» τα διεθνή ταξίδια μέχρι τον Μάιο η Βρετανία

Ελλάδα

Η Ελλάδα σκέφτεται να «ανοίξει» τον τουρισμό για τους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, υποστηρίζουν οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση του τουρισμού που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο BBC ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δήλωσε ότι «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη» σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αν είναι εφικτή η εφαρμογή του.

Ελλάδα: Ο αγαπημένος προορισμός των Ευρωπαίων για το καλοκαίρι του 2021

Η Αθήνα μελετά ήδη σχέδια για την πιθανή άφιξη Βρετανών τουριστών που θα έχουν εμβολιαστεί έγκαιρα, ενώ την ίδια στιγμή επιθυμεί τον έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού αεροδρομίων και ξενοδοχειακών μονάδων, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει τη χώρα σε αντιπαράθεση με την ΕΕ, η οποία τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου σχεδίου και το άνοιγμα του τουρισμού μπορεί να θεωηθεί «πρόωρο».

Αύριο, Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και για την πορεία του κορωνοϊού, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση δεν είναι καλή, τη στιγμή που οι μεταλλάξεις πληθαίνουν.

Από τη μεριά του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα διεθνή ταξίδια στην Αγγλία θα απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι της 17 Μαΐου. Όσον αφορά στον οδικό τουρισμό, η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στις 12 Απριλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top